Du behöver (för 4 st):
8 tortillabröd (strl M)
1 rödlök
1 påse ruccola
Färskost, ex Philadelphia
Jalapeños
Ca 4 dl riven ost
Olja till stekning
Tillbehör:
Salsasås
Såhär gör du:
1. Bred färskost på hälften av tortillabröden.
2. Finhacka rödlöken
3. Strö på rödlök, ost, och ruccola på de färskostbredda tortillabröden.
4. Lägg på önskat antal jalapeños (de är starka!) och avsluta med att lägga ett tortillabröd överst så att det blir som en dubbelmacka. Tips! Finhacka jalapeños om du vill minska risken för att det ska bli för starkt.
5. Stek i matolja på medelhög värme tills quesadillan fått fin färg, vänd snabbt i pannan och stek på andra sidan också.
6. Låt quesadillan svalna något och skär sedan upp i trekanter. Servera med guacamole eller salsasås!