Japanska knivar

De japanska knivarna är bland de mest populära i köket, och passar perfekt när du vill hacka dina råvaror snabbt och med precision. Det som skiljer japanska knivar från europeiska är den ökade hårdheten i stålet, vilket möjliggör en brantare slipning och därmed vassare egg. De japanska knivarna lämpar sig sämre än de europeiska knivarna för att skära igenom hårda delar av råvaran som exempelvis ben, eftersom att knivseggen snabbt blir slö av detta. De japanska knivarna passar däremot utmärkt för hantering av alltifrån grönsaker till fisk och benfritt kött, och du kan enkelt skära tunna, exakta bitar av dina råvaror. Många tycker om de japanska knivarnas slimmade design och lätthet, och de har ofta en modern design och ett balanserat grepp. Bland våra japanska knivar hittar du flera alternativ såsom santokuknivar, grönsakshackare, sushikniv och sashimikniv i många olika material och former, så att du ska hitta just den kniv som passar bäst för dig. Precis som med andra knivar gäller det att hitta en kniv som passar bra för just din hand, det vill säga ju större hand desto större handtag och vice versa. 

Läs mer
Sortera: 40 / 249 produkter

Visar 40 av 249 artiklar