Keramiska knivar

Här hittar du alla våra olika keramiska knivar! Keramiska knivar har en mängd stora fördelar och är väl värda att testa om du ännu inte gjort det! Dels så håller en keramisk kniv skärpan bättre än vanliga köksknivar då materialet är betydligt hårdare. Keramiska knivar har dessutom fördelen att de aldrig rostar, inte överför metallsmak till maten, samt att de medför mindre risk för bakteriesamlingar. 

Ska du däremot skära i ben, skaldjur och andra hårdare råvaror bör du inte använda en keramisk kniv då andra material passar bättre. Skär du mycket sallad och benfritt kött är däremot en keramisk kniv optimal. Eftersom eggen är så hård slits den ned väldigt långsamt och din kniv håller skärpan trots regelbunden användning. Många påstår att det krävs 1 keramisk knivslipning på 10 knivslipningar med en stålkniv.

I vårt sortiment på KitchenTime finns keramiska knivar i flera olika modeller och storlekar. Här hittar du kvalitativa keramikknivar från kända varumärken som exempelvis Kyocera och Bodum.

Läs mer
Sortera: 40 / 48 produkter

Visar 40 av 48 artiklar