Passersilar

En passersil kan liksom sitt syskon durkslaget användas för att hälla av vatten när du kokat din råvara, och kan med fördel användas när du kokar mindre spannmål eller frön som exempelvis quinoa eller cous cous. En passersil är praktisk när du ska sylta och safta och vill undvika att få med bitar av frukt och bär. 

Passersilar är även behjälpliga när du tillreder puréer av olika slag och finns i modeller med praktiskt dubbelnät som gör att du kan få till en riktigt slät och fin puré. För dig som planerar att använda din passersil för beredning av puréer rekommenderar en rostfri passersil, eftersom en passersil som är rostfri kan diskas i diskmaskin efter användande.

Några av våra favoriter är Exxents passersilar med dubbelnät i rostfritt stål som finns i två olika storlekar. Den mindre varianten, med en diameter på 7,5 cm passar även utmärkt för beredning av mer avancerade cocktails som behöver dubbelsilas. 

Läs mer
Sortera: 15 / 15 produkter