Skärbrädor

Skärbrädan lever i symbios med kökskniven, och eftersom de allra flesta anser att kniven är det viktigaste köksredskapet är alltså även skärbrädan av yttersta vikt! Det finns en mängd olika skärbrädor anpassade för olika ändamål, och därför finns de i olika material och storlekar. För kött lämpar det sig bäst med en skärbräda med skåra längs kanterna, så att köttsaften samlas upp och inte rinner ut på arbetsbänken. Kyckling ska hanteras varsamt när den är rå, men det har ingen större betydelse om du använder en skärbräda av trä eller plast till detta, däremot bör skärbrädan som används till kyckling vara lättdiskad och bör därför inte ha några skåror. För bröd kan det vara bra att ha en räfflad skärbräda, som samlar upp smulorna, medan lök bör skäras på en skärbräda i plast. Vill du satsa på skärbrädornas Rolls Royce är det en ordentlig träskärbräda gjord av ändträ som gäller- de kan nämligen självläka med lite kärlek och rätt omvårdnad. Utöver skärbrädor i alla dess former har vi såklart även produkter för att du ska kunna ta hand om dem på allra bästa sätt. 

Populära varumärken

Läs mer

Populära produkter