KUNDSERVICE >>
018-800 80 01 (Vardagar 9-11 & 13-17)

Skärbrädor

Skärbrädan lever i symbios med kökskniven, och eftersom de allra flesta anser att kniven är det viktigaste köksredskapet är alltså även skärbrädan av yttersta vikt! Det finns en mängd olika skärbrädor anpassade för olika ändamål, och därför finns de i olika material och storlekar. Marmorskärbräda är något som blivit väldigt populärt den senaste tiden och du hittar flera marmorskärbrädor i vårt sortiment. En skärbräda i marmor är dessutom en snygg inredningsdetalj till ditt hem.

För kött lämpar det sig bäst med en skärbräda med skåra längs kanterna, så att köttsaften samlas upp och inte rinner ut på arbetsbänken.

Kyckling ska hanteras varsamt när den är rå, men det har ingen större betydelse om du använder en skärbräda av trä eller plast till detta, däremot bör skärbrädan som används till kyckling vara lättdiskad och bör därför inte ha några skåror. 

För bröd kan det vara bra att ha en räfflad skärbräda, som samlar upp smulorna, medan lök bör skäras på en skärbräda i plast. Vill du satsa på skärbrädornas Rolls Royce är det en ordentlig träskärbräda gjord av ändträ som gäller- de kan nämligen självläka med lite kärlek och rätt omvårdnad. En rejäl, tjock, och extra fin skärbräda kallas ibland för slaktarblock, och även dessa kan du hitta i vårt sortiment.

Populära varumärken

Läs mer

Populära produkter