Pannkakslagg

Vill du göra perfekt jämna och tunna pannkakor är en pannkakslagg ett måste. Det som skiljer pannkakslaggen från en vanlig stekpanna är att de har väldigt låga kanter, vilket gör att du enkelt kan vända på din pannkaka. Ibland medföljer ett litet verktyg som du stryker i smeten med för att jämna ut pannkakan så mycket som möjligt. Och du kan självfallet använda pannkakslaggen till att steka andra saker såsom kött, potatis eller omelett. Pannkakspannan finns i flera olika material, men vanligast är gjutjärn eller belagt stål. Fördelen med gjutjärnspannan är att den kan hålla hög värme under lång tid, vilket är bra när du ska steka en stor mängd pannkakor. Pannkakslaggen i rostfritt stål med beläggning blir däremot varm snabbare, och det är mindre risk att pannkakan bränner fast i pannan tack vare non stick-beläggningen. Vänder man pannkakan genom att kasta upp den i luften kan det vara bra att satsa på en panna som inte är alltför tung. 

Läs mer
Sortera: 40 / 44 produkter

Visar 40 av 44 artiklar