Wokpannor

Att woka kräver höga temperaturer. Dessutom är det vanligt att man kontinuerligt tillsätter nya ingredienser till pannan när man wokar. Därför är det viktigt att välja en wokpanna med tjock botten och god värmeledning, som håller värmen bra. I en wokpannan är det viktigt att även väggarna blir varma, samt att innehållet är i ständig rörelse. När det gäller wokpannor är storleken en viktig fråga. Många wokrätter bygger på att alla ingredienser tillagas i samma kärl, vilket ställer större krav på pannans storlek. När man väljer wokpanna är det därför viktigt att fundera igenom för hur många personer man vill kunna laga mat till. När det gäller materialet är det främst en fråga om huruvida man ska välja en wokpanna med beläggning eller inte. En belagd wokpanna är ofta lite billigare och lättare att sköta. Å andra sidan har den sämre hållbarhet och har i många fall dessutom tunnare botten. En wokpanna med flera flera lager metall har bättre och snabbare värmespridning, medan en panna i gjutjärn kan hålla högre temperatur under längre perioder. 

Läs mer
Sortera: 40 / 60 produkter

Visar 40 av 60 artiklar