manufacturer logo
Stekpanna gjutjärn ULTRA LIGHT 24 cm kampanj -6%

Stekpanna gjutjärn ULTRA LIGHT 24 cm - Ronneby Bruk

673.75 kr 636.25 kr 509 kr
st
Välj en variant
Fri frakt!
Leveranstid:
90 dagars öppet köp
  • Tål ugnsvärme upp till 220 grader
  • Lätthanterlig vikt, och greppvänligt handtag
  • Funkar på alla värmehällar inklusive induktion

Gjutjärnspanna i lätt gjutjärn från Ronneby Bruk. Den är tillverkad av exakt samma råmaterial traditionellt sandgjutna, tyngre, gjutjärnspannor. Anledning till den här pannan är så lätt och lätthanterlig är för att Ronneby Bruk under flera års tid har utvecklat ett ny gjutarteknik som gör att de kan gjuta betydligt tunnare pannor, utan att tappa de fina stekegenskaperna från en klassisk gjutjärnspanna.

Virvelslipning ger jämn fördelning

Stekpannan har en mönstrad yta, en så kallad virvelslipning. Detta gör att matfettet fördelas jämt över pannans yta, och ger ett bättre stekresultat. Tack vare att den är tunn blir stekpannan het mycket snabbare. För bästa hantering rekommenderar vi dig att endast använda spisens medelvärme medan du tillagar maten. Här gäller det att prova sig lite fram för att komma fram till vad som passar just din spis, då vissa spisar är lite mer kraftfulla än andra.

Handtag med värmetålig silikon

Handtaget är av rostfritt stål och är fastsatt med kraftiga nitar. Det är beklätt med ett lager värmetålig silikon som dels för att det går att hålla i handtaget utan att bränna sig (gäller inte om den har varit i ugnen) samt ett stadigt och säkert grepp. Trots att delar av handtaget är i silikon så tål pannan ugnsvärme upp till 220 grader.

Undvik boost-funktionen

Om du har en induktionsspis ska du inte använda dig av boost-funktionen då den snabba hettan kan göra att pannan blir konvex eller börjar att vicka. Vanligtvis går pannan tillbaka när det kallnar och händer inte igen om stekpannan fortsättningsvis värms upp lite långsammare. Ibland upplevs stekpannan som lätt konkav vid leverans, men när pannan hettas upp blir botten plan mot underlaget.

Rätt temperatur ger bästa resultat

Upplevs maten ofta fastna i stekpannan är ofta orsaken att man använder sig av en för hög temperatur. Matfett att använda till denna stekpanna är smör-, raps- eller solrosolja. Undvik gärna olivolja eller kallpressad olja då de är värmekänsliga och lätt bränns vid. Den rätta temperaturen för optimal stekning är mellan 185-190 grader. Ett tecken på att rätt temperatur uppnåtts är att smöret slutar att fräsa eller börjar bli brynt.

Skötselråd

Diska aldrig gjutjärn i diskmaskin. Vi rekommenderar att som regel endast skölja ur pannan direkt efter användning när pannan fortfarande är het. Detta brukar allt som oftast vara helt tillräckligt.

Bredd/diameter 24 cm
Färg Svart
Handtagets material Silikon
Tål ugn
Non-stick
Material Gjutjärn

Artnr: 10026972

Så tyckte andra om produkten

5
5
5
5
5
4.8 / 5 (5)
för 4 månader sedan
5
5
5
5
5
En mycket bra gjutjärnspanna. Lätt så man tror det är en teflon. Är supernöjd
för 4 månader sedan
4
4
4
4
4
Det är en mycket bra stekpanna. Rekommenderas. Dessutom släpper gjutjärnspannor järn till maten vilket höjer blodvärdet ( HB).
för 4 månader sedan
5
5
5
5
5
Fin, lätt, snygg, användbar, tar inte stor plats.
för 6 månader sedan
5
5
5
5
5
Som gjutjärnspanna skall vara men mycket mycket lättare!!!
för 6 månader sedan
5
5
5
5
5
Mycket bra panna ingen konstig ytbeläggning kommer att skaffa flera av samma sort