Björn Wiinblad

Björn Wiinblad

Björn Wiinblad (1918-2006) var en världsberömd konstnär och illustratör, vars konst var allt annat än funktionellt dansk med sina romantiska, detaljrika motiv. Motiven bjuder in till mystiska världar med natur och människor prydda av färgglada krusiduller präglade av livsglädje. Björn Wiinblads konst återfinns på allt från bestick till porslin och textilier, och han var under sin aktiva period mycket produktiv. Björn Wiinblads stil är en helt egen, och man ser tydligt när ett motiv är skapat av just honom.

Med Rosendahls nytolkning av Björn Wiinblads populära konst börjar den nu återigen dyka upp i trendmedvetna hem, och de karaktäristiska kvinnoansiktena med uttrycksfulla ögon återfinns på allt från muggar till vaser och ljusstakar.

För varje såld produkt ur Björn Wiinblads serie går en summa till det museum som visar upp hans stora konstsamling i hans före detta bostadshus "Det Blå Hus". Björn Wiinblad önskade att detta hans favorithus skulle få bli ett arbetande museum fyllt av unga konstnärer och keramiker, en önskan som nu gått i uppfyllelse. Hos oss hittar du flera olika produkter som ger tillträde till Wiinblads vackra och unika universum!

Läs mer

Kategori

Omgående leverans

Pris

59 kr 1 560 kr
Sortera: / 108 produkter