Klicka här för att få 50kr rabatt!
Var först med exklusiva rabatter och kökskunskap
*Rabattkoden är personlig och gäller endast vid köp över 600 kr. Genom att registrera dig accepterar du att ta emot email och SMS från KitchenTime med exklusiva kampanjer & kökskunskap. Du kan avregistrera dig när som helst.
En druva med två olika namn, Syrah och Shiraz vilket namn druvan får beror på vart den är odlad. Odlas druvan i Frankrike och Rhôndalen får den namnet Syrah, på 1800-talet började man odla samma druva i Australien och gav den då namnet Shiraz.
Shiraz odlas i ett varmt klimat vilket ger den en fyllighet och mjuka tanniner, Syrah får stå ut med ett kallare klimat som ger en mer komplex smak med inslag av mint. Det som kännetecknar de båda vinerna är att det är djupt röda och har smak av mörka frukter som björnbär och plommon, ofta med peppriga eller rökiga inslag. Syrah och Shiraz har båda en strävhet och fyllighet i kombination med en hög alkoholhalt. Därför krävs det ett vinglas med en högre kupa, till skillnad från ett Bordeaux glas. Den höga kupan göra att doften förstärks och balansen mellan syra, strävhet och frukt uppnås.