Klicka här för att få 50kr rabatt!
Var först med exklusiva rabatter och kökskunskap
*Rabattkoden är personlig och gäller endast vid köp över 600 kr och ej på varor från Mateus. Genom att registrera dig accepterar du att ta emot email och SMS från KitchenTime med exklusiva kampanjer & kökskunskap. Du kan avregistrera dig när som helst.
Stekpanna i gjutjärn från svenska Nordwik. Gjutjärnspannor lämpar sig bra för stekning av många olika råvaror och rätter. Den är tillverkad helt i massivt gjutjärn och har ingen beläggning som kan gå sönder. Med rätt behandling kan Nordwiks gjutjärnspanna användas hela livet och även gå i arv till nästa generation.
Ett hållbart material att lita på
Gjutjärn blir bara bättre ju mer det används. I en helt obehandlad gjutjärnspanna tenderar det du steker att lätt fastna i botten. Därför är Nordwiks panna redan vid leverans förinstekt med ett tunt lager matolja. Trots det så rekommenderas att en del fett används särskilt vid de första stekningarna. För varje användning så kommer du märka att pannans naturliga beläggning av fettet blir bättre och bättre.
Stekpannans botten har en tjocklek på 0,6 cm.
Stekning och temperaturer
Materialet tål riktigt höga temperaturer och behåller tack vare godsets tjocklek värmen på ett överlägset sätt. Pannan är därför utmärkt när du snabbt vill steka på en fin köttbit i hög värme. Lika bra fungerar den till pannkakor eller vad helst annat du vill steka. Vill du använda pannan i ugnen så går även det fint.
Tips:
- Grytor med ingredienser som har hög syra (vin, citron, tomat etc.) och som kräver lång tillagning görs bäst i ett annat kärl, exempelvis emaljerad gryta från Nordwik. Syran och tiden i kombination gör att rätten lätt tar en lite järnaktig bismak från gjutjärnet. Inte farligt, men inte heller så gott.
- Ha tålamod vid stekning av protein, så som ägg och kött. Till en början sätter sig proteinet fast i pannan, men så snart maillard-effekten gjort sitt och gett råvaran en stekyta så släpper den av sig själv. Försök alltså inte att vända för tidigt utan låt pannan göra sitt.
Rengöring och förvaring
En gjutjärnspanna ska aldrig diskas i diskmaskin, och heller aldrig med diskmedel. Den naturliga beläggning som uppstår vid stekning med smör och olja är viktig för att pannan ska behålla sina fina stekegenskaper. Diska den enbart med varmt vatten och torka sedan med hushållspapper. Mellan användningarna förvaras pannan torrt.
Skulle du ändå diska pannan med diskmedel så kan en gjutjärnspanna alltid stekas in igen för att bli som ny. Ett bra sätt är att gnida in den med lite matolja, köra den i ugnen på hög värme, låta den kallna, gnida in med ytterligare ett lager olja och sen in i ugnen igen. Upprepa minst 3-4 gånger.
Färg | Svart |
Material | Gjutjärn |
Tål ugn | |
Induktion | |
Non-stick | |
Beläggning | Utan beläggning |
Bredd/diameter | 28 cm |
Artikelnummer | 10183683 / 55624508 |
Färg | Svart |
Material | Gjutjärn |
Tål ugn | |
Induktion | |
Non-stick | |
Beläggning | Utan beläggning |
Bredd/diameter | 28 cm |
Artikelnummer | 10183683 / 55624508 |
Magnus Bergvin
2021-03-28
Uppfyller allt jag förväntade mig av en gjutjärns panna
Ulla
2021-03-16
Ja Prisvärd
Benny Bergström
2021-02-27
Handtaget värdelöst, för kort Går ej att använda utan grytvanten Men för övrigt bra kvalitet på pannan Man får göra ett eget längre trähandtag
Mathilda
2021-02-21
Trevligt med två handtag och alldeles lagom stor
Eva Ann-Sofi
2021-02-21
Så bra köp
Lars Erik
2021-02-08
Jag har svarat direkt till Kitchentime och blivit mycket väl behandlad. Det låga betyget avser produkten i sig, inte Kitchentime som leverantör. Detta är vad jag skrev: Hej, Jag köpte en stekpanna (Ordernummer: 40298850) Jag är missnöjd: ytan är mycket skrovlig, både på ovansidan och undersidan. Strukturen är som om den vore panerad. Den är svår att hålla ren och den riskerar att repa induktionshällen. Jag har jämnslipat undersidan, men resultatet blev inte vackert: den svarta färgen försvann givetvis och nu riskerar den att rosta dessutom. Den här stekpannan lämpar sig nog endast för gasspisar. Vill ni göra något för mig? Jag vill helst inte skriva en negativ recension....
Dennis Christensen
2021-01-26
Får precis vad man köper. En snygg och praktisk gjutjärnspanna.
Elisabeth Jansson
2021-01-22
Bra stekpanna till bra pris.
jonny mikaelsson
2021-01-06
det var en present så jag kan inte säga om den är bra eller inte. men han verkade nöjd iaf
Carina Öbom
2021-01-05
Jättebra stekpanna
kund
2021-01-04
Fungerar mycket bra
tor thuresson
2020-12-29
Funkar skitbra
Amanda Persson
2020-12-20
Stor och bra
Maria
2020-11-09
Det blev en mycket uppskattad present.
DJ
2020-02-21
Litet handtag, annars oK
Eva Sörlie
2020-01-29
Suverän! Bra att det är ett kort handtag dock får man inte glömma att använd grytlapp för det blir varmt
Helena Landström
2020-01-11
Jätte bra
Grönros Gunilla
2019-12-26
Bra panna
Lennart B
2019-12-18
Utmärkt stekpanna av Gjutjärn
Johanna
2019-12-14
Tung stekpanna och väldigt litet handtag. Plus för handtag på motsatt sida.
Norbert Cotz
2019-12-06
går bra att steka i men handtaget är alldeles för kort man får gå på gym för att orka med o lyfta i den och på grund av handtagets utformning så blir den väldigt varm besviken kund
Gunnel Zetterström
2019-11-23
Den var som jag förväntade mig, mycket bra!!
Conny Ingemar Lundh
2019-11-21
Har inte använt den själv det var en present men den såg ok ut.
Krister Larsson
2019-10-15
Fungerar bra.
Göran Bratten
2019-10-11
Bra gjutjärnsstekpanna.
Bengt Krans
2019-10-11
Endel mat fastnar i pannan
Roger L
2019-10-07
Har använt stekpannan en gång hittills. Bra första gången.
Visa fler