10 köksprylar du inte trodde var ihopfällbara

3/14/2013

Här kommer en lista för dig som gillar riktigt smarta lösningar, praktisk förvaring eller bärbarhet. De här produkterna löser på ett förnämligt sätt uppgifter som vanligtvis brukar höra ihop med otympliga redskap. Vi på Lykka.se gillar nytänkandet bakom de här produkterna och alla de nya möjligheter som de skapar.

 

Vattenkokare

 

Tro det eller ej men det finns hopfällbara vattenkokare. Det kanske inte är vad du tar med dig när du ska ut och tälta, men kan vara väldigt behändigt där du har el men ont om plats. T ex i husvagnen eller i sommarstugan.

 

Durkslag/ångkoksinsats

 

Hopfällbara durkslag finns det ganska många ute på marknaden, men det här är ett kombinerat durkslag och ångkoksinsats. Med denna kan du förutom att den är enkel att stuva undan i en låda i köket, även slå två flugor i en smäll och slippa att förvara två olika redskap.

Grill

Den här produkten är helt enkelt extremt upphetsande. Vad du ser på bilden är en grill. Du kan alltså fälla ihop din grill, stoppa den i fickan och ge dig ut på äventyr, rustad för vad som helst. Detta grillgaller kan du slå upp över en öppen eld eller du kan komplettera med en grillskål från samma tillverkare som du kan elda direkt i och sedan ställa denna Grilliput ovanför. Denna grill gör att vi berikar vårt språk med fraser som "Är det en grill du har i fickan eller är du bara glad att se mig?".

 

Hopfällbart grytunderlägg

 

Om du har besök och hjälp i köket och du ber någon ta fram grytunderlägget i tredje lådan får du även tillägga att det ser ut som en liten grön ask. När du har ett grytunderlägg från Joseph Joseph vill säga. Det är nämligen hopvikbart och blir försvinnande litet i lådan samtidigt som det blir väl tilltaget när du ska använda det under något varmt.

 

Tratt

 

En stor tratt som du kan hälla i från de flesta större och otympligare behållare. När du är klar fäller du enkelt ihop den och lägger i kökslådan. En sådan här har jag själv, den är så liten och hopfällbar att jag knappt brukar se den i lådan.

 

Gryta

 

Det här är en av den här listans "what the …". En hopfällbar gryta alltså, tro det eller ej. I ihopfällt läge är den bara 4,5 cm hög. Utfälld rymmer den däremot 3,6 L. Fascinerande!

 

 

Hink

 

En hopfälbar hink kan vara smidigt att ha t ex i den trånga sommarstugan där du inte har rinnande vatten och du behöver flytta diskvatten eller tvättvatten.

 

Diskbalja

 

Jag vet inte hur det är för er, men på alla ställen där jag har varit så har diskbaljan under diskbänken alltid liksom tryckt undan allt annat som funnits där under så att allt tenderar att ramla rakt ut så snart man öppnar skåpluckan. Det här är en smart lösning på problemet. En diskbalja som du fäller ihop så snart du är klar med den. Då får den utan problem plats under diskbänken.

 

Rivjärn

 

Det här rivjärnet är hopfällbart så att du kan förvara det smidigt, men det är kanske inte det häftigaste med just den här produkten, utan här pratar vi om en vikbarhet i flera olika lägen. Du kan alltså vika ihop den för förvaring, men även vika ut den så att du kan lägga den över och riva rakt ner i en skål eller vika ihop den så att du får ett smart handtag att hålla i när du river. Allsidigt, säger jag!

 

Potatisskalare

Potatisskalare är kanske inte den typen av produkt som tar extremt mycket plats i kökslådan. Räknar du däremot med att ha både en potatisskalare, en julienne (d v s en strimlare) och en borste så har du en hel del plats att spara. Och gillar du dessutom att ha en vass potatisskalare som inte kastats omkring i kökslådan och blivit slö är den här potatisskalaren kanske något för dig.

Kampanj
ED5 Frukt- och svamptork
-47%

Steba

ED5 Frukt- och svamptork

1 199 kr
639 kr
Apollo Lock

Demeyere

Apollo Lock

649 kr
Kampanj
Provence Plus Grytset 5 delar
-76%

WMF

Provence Plus Grytset 5 delar

4 495 kr
1 095 kr
Sous Vide Precision Cooker WiFi

Anova

Sous Vide Precision Cooker WiFi

1 599 kr