1. Låt jordgubbarna ta större plats
Jordgubbar passar till så mycket mer än dessert. Blanda ner dem i grillsalladen för att få ett både sött och friskt tillbehör. Eller varför inte göra ett härligt spett med jordgubbar och mozzarella? Passar utmärkt till midsommardrinken i väntan på att grillglöden ska bli perfekt.
2. Ta ut svängarna med gravlaxen
På sommaren passar det bra att göra en lättare gravning på den klassiska gravlaxen. På sommaren brukar jag också skippa hovmästarsåsen och istället servera den med rikligt med spenat, vitlök och parmesan.
3. Gör en silltårta
Silltårtor av olika slag passar utmärkt när sommaren står för dörren. Matjesillcheesecake med syltad rödlök är min personliga favorit. Servera den som den är på en buffé eller gör mindre portionsbitar som förrätt eller drinktilltugg.
Mingelspett med jordgubbar och mozarella
Det här behöver du till 10 spett:
Ca 20 jordgubbar
20 st bitar cocktailmozzarella
20 st basilikablad
10 st spett Hallonbalsamico
Gör så här:
- Snoppa jordgubbarna. Dela dem på hälften om de är stora.
- Varva jordgubbar, mozzarella och basilika på spett.
- Lägg spetten på ett fat och ringla hallonbalsamico över.