5 filmtips för matälskaren

3/8/2013

Vet du exakt vad som hamnar på middagsbordet ikväll men inte vilken film som ska rulla framför soffan? Här har vi satt ihop fem filmtips för dig som liksom vi älskar mat. Håll till godo!

Julie & julia

En solklar plats på den här listan har detta drama som baserar sig på två matlagningsälskande kvinnors liv. Julie Powell bestämmer sig för att under 365 dagar laga alla 524 recept i kokboken Mastering the Art of French Cooking som Julia Child skrivit 50 år tidigare. Julie dokumenterar allt i sin blogg och i denna varma film får vi se hur hennes matlagningsutmaning befriar henne från sitt dystra nio till fem-jobb.

Big night

Två italienska bröder driver en restaurang i en liten amerikansk stad. Som vanligt är krögarlivet ingen dans på rosor och till slut hänger allt på en kväll för att få restaurangen att överleva. Svulstigt och matigt drama med komiska inslag.

Soul kitchen

En galen tysk komedi som berättar historien om en grekisk krögare i Hamburg. Han brottas med ekonomiska problem i sin nergångna restaurangverksamhet, men en vändning kommer när han anställer en av stadens bästa kockar.

Eat Drink Man Woman

I detta kinesiska kärleksdrama får vi följa en kinesisk mästerkock och hans tre döttrar när de tar sig igenom kärlekens utmaningar i livet. Filmen bjuder på en spännande inblick i det kinesiska kökets mysterium.

Ratatouille

En charmig animerad komedi som passar även när du ska se en film tillsammans med de minsta. Råttan Remy är inte som andra råttor. Istället för att äta sopor älskar han god mat. Även om det för honom skulle bli svårt så är hans stora dröm att bli mästerkock, men när han lär känna en kökspojke på en av Paris finaste restauranger förändras allt..

Vi har fått in några fler tips på fler filmer med gastronomiska teman som inte får missas:

 

Vilket är din favoritfilm med mattema? Tipsa gärna i kommentarerna!

 

Kampanj
ED5 Frukt- och svamptork
-47%

Steba

ED5 Frukt- och svamptork

1 199 kr
639 kr
Apollo Lock

Demeyere

Apollo Lock

649 kr
Kampanj
Provence Plus Grytset 5 delar
-76%

WMF

Provence Plus Grytset 5 delar

4 495 kr
1 095 kr
Sous Vide Precision Cooker WiFi

Anova

Sous Vide Precision Cooker WiFi

1 599 kr