5 infographics att nörda i om köksredskap & matlagning

3/20/2013

Infographics är ett spännande format som spritt sig som en löpeld över internet de senaste åren. Dessa illustrationer gör det enkelt att förmedla och ta till sig stora mängder data på ett visuellt sätt. Det häftiga med infographics är att vad som kan kräva en hel uppsats för att beskriva i text kan rymmas och absorberas av läsaren i bara en bild. De är dessutom ofta inspirerande och snyggt designade. På sistone har jag stött på några intressanta infographics om köksredskap och matlagning som jag tänkte dela med mig av här.

Här är en schematisk bild över en hel drös köksredskap. Men den är lång ifrån komplett och visar bara redskap som är till för att förbereda råvarorna. Inga kastruller, stekpannor eller någon form av köksmaskiner finns med. Vore på sin plats att vi gjorde en egen infographic på Lykka.se..

Finns det ens såhär många grönsaker? :)

Den här är kanske lite kontroversiell att ta med just nu, men den visar att om man kan vara tydlig med att det faktiskt är häst man serverar så kan det vara en riktigt allsidig delikatess.

Att kunna para ihop rätt vin med rätt typ av mat är en konst. Här hittar du handfasta tips

Hot Scale of peppers

Gillar du stark mat? Här ser du hela skalan av styrka hos peppar. Det är bara att kavla upp skjortärmarna (eller kanske ta på sig laboratorierocken) och ge sig i kast med chilin.

Kampanj
ED5 Frukt- och svamptork
-47%

Steba

ED5 Frukt- och svamptork

1 199 kr
639 kr
Apollo Lock

Demeyere

Apollo Lock

649 kr
Kampanj
Provence Plus Grytset 5 delar
-76%

WMF

Provence Plus Grytset 5 delar

4 495 kr
1 095 kr
Sous Vide Precision Cooker WiFi

Anova

Sous Vide Precision Cooker WiFi

1 599 kr