Créme Brûlée är verkligen en underbar dessert på alla vis. Men samtidigt går det inte att komma ifrån att den är mäktig och söt. Just därför passar det bra med ett friskt tillbehör. Egentligen kan servera nästan vilken frukt som helst och enkelt låta säsongen styra, men om du vill lyfta hela rätten ytterligare ett snäpp så rekommenderar jag den här salsan med mango, äpple och färsk mynta. Mango och vanilj fungerar bra ihop och äpplet tillsammans med myntan ger en välkommen frisk brytning.
Mango och äppelsalsa med mynta
Det här behöver du till 4 personer:
1 äpple
2 tsk honung
1 msk cointreau eller annan likör
1 mango
En näve färsk mynta
Gör så här:
Skala och skär äpplet i centimeterstora kuber. Hetta upp en kastrull och lägg i äpplet och honungen. Låt koka ihop någon minut så att äpplet mjuknar på ytan men fortfarande har kvar lite tuggmotstånd. Tillsätt en skvätt likör och koka ihop snabbt. Låt svalna, gärna minst en halvtimme.
Skala och skär mangon i kuber och hacka myntan. Spara gärna några kvistar till garnering. Blanda äppelbitarna med mango och hackad mynta. Servera till en Crème Brûlée.