8/17/2014

Höstens hetaste produkttrender

Även om sommaren inte är förbi riktigt än har vi på KitchenTime börjat reka trender inför den stundande hösten. Vi har både spännande nyheter och återuppståndna klassiker på säsongens trendkarta, där kopparpannan och grönsakssvarven är de starkast lysande stjärnorna. I höst lagar vi en mix av klassiska, rustika maträtter och modern råkost med hjälp av våra köksprodukter som tack vare sin design gärna kan placeras i öppna skåp eller på krokar, som en del av din köksinredning.

 

1. Koppar

Klassiska kopparkärl är inte bara något av det snyggaste du kan ha i köket, de är dessutom fantastiska för all typ av matlagning tack vare sin goda värmeledningsförmåga. I höst vill vi ha allt i koppar! Spana in exempelvis Ruffonis och Dorres kopparpannor och kastruller. 

 

2. Grönsakssvarven

Grönsakssvarven har blivit alltmer populär, men i höst sker den verkliga boomen tror vi. Råkost och grönsaksspaghetti är här för att stanna. Varumärket Lurch har flera olika grönsakssvarvar att välja mellan. 

 

3. Framtida designklassiker

Snygga designprodukter behöver inte längre ställas längst in i vitrinskåpet, utan är faktiskt utmärkt funktionella. Höstens smartaste och snyggaste produkter kommer från Eva Solo, som ständigt lyckas med denna vinnande kombination.

 

4. Kvalitetsknivar

Om man skulle jämföra matlagning med en materialsport som exempelvis ishockey, skulle motsvarigheten till hockeyklubban helt klart vara kockkniven. Rätt så viktig. I höst förhöjer vi matlagningsglädjen genom att investera i kvalitetsknivar som vi vårdar ömt. 

 

5. Slow Cookers

Tycker du om långkok men har svårt att få tiden att räcka till? Lösningen på om inte alla, så åtminstone ett av dina problem, stavas Crock Pot. Middagsmaten lagas medan du är på jobbet och är färdig lagom till att du stiger in genom dörren på kvällen. I höst älskar vi långkok som inte tar tid.

 

6. Retrolook

Retro är rätt även i höst, inte bara vad gäller mönster och form på porslin utan även brödrostar, köksvågar och grytskedar finns i trendriktig retrostil. Spana in bland annat Home Made, Rosti Mepal, Dualit och Kilner för retroinspiration. 

 

Kampanj
ED5 Frukt- och svamptork
-47%

Steba

ED5 Frukt- och svamptork

1 199 kr
639 kr
Apollo Lock

Demeyere

Apollo Lock

649 kr
Kampanj
Provence Plus Grytset 5 delar
-76%

WMF

Provence Plus Grytset 5 delar

4 495 kr
1 095 kr
Sous Vide Precision Cooker WiFi

Anova

Sous Vide Precision Cooker WiFi

1 599 kr