Glutenfria Minipajer med rödbetor och honung

1/6/2016

Dessa minipajer med rödbetsfyllning är perfekta till sommarens buffébord! Receptet ger antingen en vanlig, stor paj eller 4-5 minipajer. Pajformar i alla möjliga storlekar hittar du här: kitchentime.se/sv/k/bakning/bakformar/pajformar

Du behöver:

Pajdeg

  • 2,5 dl havregryn
  • 2,5 dl majsmjöl
  • 150g smält smör
  • 0,5 dl kesella vid behov

Pajinnehåll

  • 3-4  rödbetor
  • 3,5 dl riven ost
  • 2dl gräddfil
  • 1 ägg
  • 1 msk honung

Kryddor

  • Timjan
  • Salt & peppar
  • Rostade solrosfrön

Gör så här: 

  1. Koka rödbetorna i 40 minuter tills de blivit mjuka och låt svalna.
  2. Rör ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en form. Ställ in i kylen i ca 30 minuter.
  3. Ställ in ugnen på 225 grader och förgrädda pajskalet i 10 minuter.
  4. Blanda ost, gräddfil, ägg och honung i en bunke och smaksätt med timjan, salt & peppar.
  5. Skiva rödbetorna och sprid ut dem jämnt över pajskalet och häll därefter över ostblandningen.
  6. Sätt ugnen på 200 grader och grädda pajen i mitten av ugnen i 20-25 minuter.