Rabarbersill till midsommar

6/21/2016

Det blir ingen midsommar utan sill. Få maträtter är så enkla och roliga att experimentera med och anpassa efter säsong som sill. Varför inte göra midsommarsill med rabarber? Varva rabarber med dina favoritkryddor och slå en ättikslag över. Eftersom rabarbern är ganska syrlig görs lagen något sötare än till vanlig inlagd sill.

Det här behöver du:

  • ca 20 cm rabarber
  • ½ dl ättikssprit (12 %)
  • 1 ½ dl socker
  • ½ dl vatten
  • 1 burk inläggningssill (420 g)
  • 1 rödlök
  • ½ tsk korianderfrön
  • ½ tsk hel kryddpeppar
  • ½ tsk hela nejlikor

Gör så här:

  1. Ansa rabarbern och skär den i tunna skivor (ca 2 dl).
  2. Koka upp en lag på ättikssprit, socker och vatten. Lägg i rabarbern och låt lagen svalna.
  3. Skär sillen i lagom munsbitar. Skala och dela löken. Skär den i tunna skivor.
  4. Ta upp rabarbern ur lagen. Varva sill, rabarber, lök och kryddor i en kruka. Slå lagen över. Ställ svalt i 1-2 dygn.
Tappkransbehållare Original 8 liter
-18%

Kilner

Tappkransbehållare Original 8 liter

869 kr
709 kr
Burk med handtag
-30%

Kilner

Burk med handtag

99 kr
69 kr
Smörask KILNER

Kilner

Smörask KILNER

269 kr
Konserveringsburk 1 liter
-9%

Kilner

Konserveringsburk 1 liter

109 kr
99 kr