Månadens bloggare Juli

7/8/2014

Vi på KitchenTime har i sommar inlett ett nytt koncept där vi varje månad väljer ut och presenterar fyra bloggare lite mer på djupet. Dessa fyra bloggare är utstående i sin kategori och vi tycker att de gör ett jättebra jobb på sina bloggar. Spana in dem du också!
 


Olivehummer.blogspot.se


Vem är Olive Hummer?

Kanske har jag alltid varit Olive Hummer, men utan Siri Looft hade jag inte varit någon alls. Siri är jag, personen som förverkligat drömmen, som förvekligat Olive. Jag kallar det mitt mat-alterego, den som syns utåt och som inspirerar hundratals människor att äta rädisor till frukost. Men Olive är bara en del av Siri precis som att matlagningen bara är en del av mig. Äh, vem fan försöker jag lura? Maten ÄR jag. Inte bara en liten del, inte bara en stor del.

För fyra år sedan startade jag min blogg olivehummer.blogspot.se för att försöka hålla koll på alla recpet och allt jag lagade. Jag har alltid älskat mat. Några av de starkaste minnena jag har är när pappa gjorde sushi som utflyktsmat när jag var sex år när alla andra barnen hade makaroner i termosar, min första ceasardressing när jag var 10 år eller nattkäk vid 1 snåret när jag alltid gjorde klyftpotatis i ugn med vitlökssmör och sallad.

Bloggen har också följt med mig i tre år i Grythyttan och sommaren 2013 examinerades jag från Grythyttan som Kulinarisk kock och måltidskreatör. Bloggen är en spegling av mitt matliv. Och det matlivet är stort. Det viktigaste för mig är att alltid försöka äta det jag vill. Jag försöker äta vegetariskt men uppskattar fortfarande en fet köttbit. Jag äter inte så mycket pasta men jag älskar chips. Det jag menar är; det måste finnas en balans i ätandet. Det är den balansen jag försöker förmedla i min blogg.

Jag finns också på Instagram: @olivehummer

Välkomna hit!!

Puss Siri

 

Yummifood.blogg.se

Mattokig tjej ifrån Falun som jobbar i delikatess och brinner för matlagning. Andas mat 24/7 och älskar att göra fina uppläggningar. Första minnet när jag börjde med matlagning var när jag bodde hos pappa i högstadiet. Då lagade jag alltid för mycket mat så jag fick bjuda in grannarna på middag.

Matitresset avtog lite sen i ett par år men nu under ett par år så växer det för var dag. Jag vill utvecklas så mycket jag bara kan inom mat och älskar det. Det gör mig lycklig.

Vid varje middagsbjudning jag har så får jag så stor press på mig självoch adrenalinet bara flödar i kroppen. Jag är en perfektionist ut i fingertopparna och vill få min gäst att uppleva något helt fantastiskt.

Om jag kunde så skulle jag laga mat åt folk dygnet runt hemma i mitt kök. Mat är min stora passion i livet och vill göra allt för att inspirera andra till bättre matlagning.Portersteken.se

Portersteken startades 2010 för att nå ut med de fantastiska kombinationer som finns mellan god öl och god mat. Under de dryga fyra åren som gått sedan starten har bloggen växt rejält och det goda ölet tar numera upp det mesta av platsen, men mat är en viktig och återkommande del. Det tar sig uttryck på flera olika vis, bland annat genom recept, tips på kombinationer mellan mat och öl, artiklar om restauranger och en serie med tester av olika öl till olika ostar.

Bakom Portersteken står Johan Lenner som utöver att blogga även skriver i ölmagasinet c/o Hops och har en ölspalt i Dalarnas Tidningars helgbilaga Pralin. Dessutom håller Johan ölprovningar för ölnyfikna själar. När livet inte handlar om öl och mat pluggar han till civilingenjör i energisystem på Uppsala Universitet, där han påbörjar sitt sista år till hösten.Matkick.com

Jag heter Kicki Andersson och bor strax utanför Oslo i Norge mellan skog, sjö och fjäll. Ja, jag har bott i Norge i över 20 år och är nog lite svorsk i skrift och tal. Men hjärtat är mer svenskt nu än när jag bodde i Sverige och mina rötter vill alltid vara i vackra Skåne.

Så vad hittar du i min matblogg… Förhoppningsvis inspiration till att tillaga nyttigare och renare mat utan tillsatser och raffinerade livsmedel. Inspiration till att tillaga mat från grunden utan att det behöver vara komplicerat eller tidskrävande. Det är lika mycket enkla och snabblagade rätter som lite mer tidskrävande. I tillägg är det många vegetariska recept, laktosfritt och nyttigare desserter, kakor och godis med lågt GI.

Välkommen till min matblogg för en Matkick.

Kampanj
ED5 Frukt- och svamptork
-47%

Steba

ED5 Frukt- och svamptork

1 199 kr
639 kr
Apollo Lock

Demeyere

Apollo Lock

649 kr
Kampanj
Provence Plus Grytset 5 delar
-76%

WMF

Provence Plus Grytset 5 delar

4 495 kr
1 095 kr
Sous Vide Precision Cooker WiFi

Anova

Sous Vide Precision Cooker WiFi

1 599 kr