Hej mitt namn är Anna och jag bara älskar att baka och göra smaskiga desserter som både är nyttiga och hälsosamma. När Isabelle på Kitchentime frågade om jag ville gästblogga blev jag väldigt glad, självklart ville jag det.
På söndag är det farsdag. Till detta har jag bestämt att göra en enkel men mycket god dessert. Passande till detta fick jag testa chokladformar i silikon från Kitchentime. En av formarna bestod av mustascher i olika former, detta passade väldigt bra till min farsdag fika.
Det var väldigt roligt att gjuta chokladen i formarna, med de tillhörande pinnarna blev varje mustasch som en chokladklubba. Jag kommer definitivt använda formarna igen då de var väldigt enkla att använda och chokladen släppte väldigt lätt. Det blev snygga och släta chokladmustascher i formarna och jag är supernöjd över resultatet. Till mustascherna tempererade jag chokladen och gjorde choklad från grunden vilket är väldigt trixigt om du som jag använder råa ingredienser. Men tack vare den bästa chokladläraren ever Amy Levin blev mina chokladpraliner två tummar upp.
Tempererar du chokladen innan du använder den så smälter den inte i rumstemperatur och chokladen får även en glansig yta samt blir mer hållbar.
Desserten jag gjorde till detta tillfälle är en variant av chokladmousse gjord på banan och avokado vilket är både väldigt gott och hälsosamt då både banan och avokado innehåller bra med vitaminer, mineraler och hälsosamma fetter. Chokladmousse utan konstiga ingredienser helt i min smak.