9/22/2014

Dags för raw food!

Vi har plockat ihop några av våra favoritrecept i raw food-djungeln. Håll utkik på vår blogg och följ oss på www.facebook.com/kitchentime.se under veckan för fler recept och mer inspiration!

Kolabollar

  • 3 dl solrosfrön
  • 2 dl riven kokos
  • 2 dl russin ( eller annan torkad frukt eller färska dadlar)
  • 3 msk honung
  • 2 msk kokosolja
  • 4 msk carobpulver
  • 2 msk macapulver
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 1/2 tsk vaniljpulver
en nypa salt

Kör solrosfrön och kokos till ett fint mjöl i matberedaren. Tillsätt övriga ingredienser och kör tills du fått en deg som du kan forma till bollar. Tillsätt eventuellt lite vatten för att få en bra konsistens.

Recept hämtat från: http://rawfoodbyerica.se/category/raw-food/recept/mellanmal/

Smoothie med ingefära och bär

  • 3 dl
 bär, t.ex. hallon och röda vinbär
  • 1 l
 färskpressad apelsinjuice
  • 1 st
 lime
  • 1 bit
 riven ingefära
  • 4 st
 ärtskott till dekoration

Lägg bären i en mixer och häll i juicen. Pressa ner saften av lime och tillsätt riven ingefära. Mixa till en härlig bärdrink. Dekorera varje glas med ett ärtskott.

Recept hämtat från: http://www.recept.nu/renee-voltaire/kalla-drycker-och-smoothies/frukt-och-bar/smoothie-med-ingefara-och-bar/

Raw Tabbouleh

  • 1 st blomkålshuvud
  • 0,5 kruka persilja
  • 0,5 kruka mynta
  • 2 st tomater
  • 1 st rödlök
  • 0,5 st citroner (saften)
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Skölj blomkålshuvudet och mixa det sedan till ett grovt smul i en matberedare. Grovhacka persilja och mynta och skölj och tärna tomaterna fint. Skala och finhacka rödlöken och vitlöken. Blanda samman med blomkålssmulet och tillsätt citronsaft, olivolja, salt och peppar. Smaka av och krydda ev mer.

Recept hämtat från: http://www.tasteline.com/Recept/Raw_tabbouleh