Erbjudande! Handla för över 2000 kr och få Vitvinsglas 4-pack på köpet! Gäller t.o.m. 27/5.

Fem tips för godare kaffe!

 

Ett gott kaffe sätter agendan för dagen. Att få till riktigt gott kaffe hemma är inte det lättaste men med hjälp av några enkla tips kan smaken på ditt kaffe bli mycket bättre. 
 

1. Förvara ditt kaffe mörkt och svalt.
Se till att förvara ditt kaffe på ett mörkt och svalt ställe. Kaffet förlorar smaken om det exponeras till för mycket ljus och värme. Skafferiet är oftast alltid ett bra förvaringsställe för ditt kaffe. Behåll kaffet i förpackningen om den är återförseglingsbar, annars kan du förvara kaffet i en glasburk med lock som har en isolerande gummiring.

2. Rengör din kaffebryggare regelbundet.
En annan nyckel för riktigt gott kaffe är att rengöra kaffebryggaren regelbundet, gärna mer än en gång i månaden. Det samlas en mängd med kafferester och kalkavlagringar i bryggaren som bidrar till att ditt kaffe smakar sämre. Avkalka gärna din kaffemaskin ett par gånger om året med avkalkningsmedel. Det förlänger din livslängd på kaffebryggaren och tar effektivt bort kalkbeläggningar.


3. Dosera kaffet rätt för en godare smak
Det är viktigt att dosera rätt när du brygger ditt kaffe. Använd ett kaffemått  för att dosera kaffet rätt, vi rekommenderar ett kaffemått (7 gram) per 1,5 dl vatten. 
Om du föredrar ett starkare kaffe så välj ett mörkrostat kaffe istället för att dosera extra. När du doserar extra så bidrar det till en besk bismak.

4. Använd ett bra filter.
Kaffet blir godare när du använder ett högkvalitativt filter. Använd gärna ett vitt filter när du brygger ditt kaffe. Bruna, oblekta filter släpper ifrån sig partiklar som kan leda till en kartong liknande eftersmak.

5. Investera i rätt kaffebryggare
Gör dig själv en tjänst och investera i en bra kaffebryggare där aromämnena frigörs på bästa sätt. För att få ut max av din kaffebryggare och kaffets smaker bör därför temperaturen på din kaffebryggare ligga på strax under kokpunkten. En bra riktlinje att gå efter brukar vara mellan 92-96 ° C. Om temperaturen stiger över 96°C så riskerar kaffet att få en besk eller bränd bismak. 

Fyra av våra favoritbryggare

 

Kaffebryggare Pour Over
-78%

Wilfa

Kaffebryggare Pour Over

399 kr
89 kr

Fem tips för godare kaffe!