Erbjudande! Handla för över 2000 kr och få Vitvinsglas 4-pack på köpet! Gäller t.o.m. 27/5.

Inspiration

Pillivuyt- Franskt kvalitetsporslin

16 augusti 2016

Pillivuyt grundades 1818 i Frankrike av familjen Pillivuy och varumärket är känt för att ha producerat kvalitativt, kulinariskt porslin från Frankrikes hjärta i snart två decennier. Det som är unikt för Pillivuyt är att de själva framställer sin porslinsmassa. Tack vare det material som används vid tillverkning av porslinet, i kombination med en otroligt hård glasyr och att porslinet bränns vid 1400°C, blir porslinet extremt hållbart. Pillivuyts porslin är dessutom mycket stöttåligt och tål stora temperaturväxlingar. Du kan lugnt förflytta poslinet från en temperatur på -30°C direkt till +350°C utan att det tar skada. Allt porslin från Pillivuyt är ugnsfast och fungerar utmärkt även i microvågsugnen. Hos oss hittar du över 350 produkter från franska Pillivuyt. 

Den fabrik där Pillivuyts porslin tillverkas idag använder sig av moderna metoder, men fortfarande görs många detaljer för hand för att porslinet ska få bästa tänkbara kvalitet och hållbarhet. Pillivuyts porslin är associerat med fransk elegans, otrolig kvalitet, funktion och vackra former. Den glasyr som används till porslinet är fri från både kadmium och bly och är dessutom syrafast vilket gör att porslinets färg inte förändras när det används och slits. Porslinet är även hygieniskt och lätt att göra rent för hand eller i diskmaskinen.

Från Pillivuyts serie Blå Bretagne 

Blå Bretagne är en ny porslinsserie från Pillivuyt som genom sin havsblå färg fångar det blå havet i Bretagne och har den franska kusten som inspiration. Färgen blå anses ha en lugn inverkan och sägs motverka stress och öka vår kreativitet, och vem behöver inte mindre stress och mer kreativitet i sitt liv? Tallrikrna i serien finns i två nyanser av blått, både en ljusare blå nyans och en mörkare. Denna serie är formgiven enligt klassiska grundformer som är stiltypisk för Pillivuyts olika serviser och har en fransk elegans och glasyr med matt yta. Blå Bretagne innehåller både skålar, muggar, ramekiner och tallrikar. Denna havsblå servis är elegant och personlig samtidigt som den är rejäl och solid.

Att porslinet från Pillivuyt är extra tåligt för temperaturskillnader kan komma väl till pass när du bakar eller lagar mat, och inte minst vid pajbak. De flesta pajdegar ska vila i kylen 20 minuter innan de ställs in i ugnen, alternativt i frysen i ca 5 minuter. Därefter ska pajskalet in i en ugn med en temperatur på ca 175°C, vilket gör att din pajform behöver klara av stora temperaturväxlingar. Med Pillivuyts tåliga porslin behöver du inte vara orolig för stötar och temperaturväxlingar, utan pajformen kan ställas in i ugnen direkt efter att ha förvarats i frysen! Alla Pillivuyts pajformar hittar du HÄR.