Erbjudande! Handla för över 2000 kr och få Vitvinsglas 4-pack på köpet! Gäller t.o.m. 27/5.

Inspiration

Frozen Yoghurt | Intervju med Yollibox grundare

23 juli 2015

Ingen har väl missat frozen yoghurt-trenden som etsat sig fast som ett givet alternativ till den klassiska gräddglassen? Vi har snackat med Vickan och Sofie, grundarna till det populära frozen yoghurt-märket Yollibox för att ta reda på vad som är så bra med yoghurtglass, hur den bör serveras och vilken som är säsongens favoritsmak.

Assiett Mon Amie, Rörstrand 179:-

Varför frozen yoghurt?

Vickan: Helt klart för den grymt goda och fräscha smaken! Yollibox är dessutom ekologisk, innehåller över 70% yoghurt och är enbart gjord med riktiga frukter och bär, inga konstgjorda sötningsmedel, aromer eller färgämnen. Det gör att det smakar äkta! Bonusen är att det är lite hälsosammare än vanlig gräddglass. 

Assiett Swedish Grace is, Rörstrand 179:-

Vilken Yolliboxsmak & topping blir sommarens succé?

Sofie: Jag slår ett slag för en klassiker, rabarberpaj med Yollibox vanilj! En annan favvo är Yollibox kokos med granola, kokosflarn och färska bär. Våfflor med Yollibox jordgubb är i och för sig oslagbart... 

Kastehelmi Dessertskål klar, Iittala 249:-

Om jag är en inbiten gräddglass-fantast, varför ska jag testa frozen yoghurt? 

Vickan: Jag kan bara prata för Yollibox när jag säger att du troligtvis kommer att bli förvånad över hur krämig, len och smakrik frozen yoghurt faktiskt är trots den låga fetthalten. Det är liksom fräscht och grymt gott på samma gång! 

Kastehelmi Dessertskål klar, Iittala 249:-

Hur serverar du helst din Yollibox (djup tallrik, glas, direkt ur förpackningen..)?

Sofie: Jag, en Yollibox och en ny serie är en ganska så perfekt kombo! Då ska Yollibox ätas direkt ur boxen, inget snack. En kväll med vänner serverar jag några skopor i glas (för en festligare känsla) och ställer fram ett gäng skålar med toppings så att alla får göra sin egen kombo. 

Essence Dessertskål 31cl, Iittala 169:-

Vilket är ditt favoritredskap i köket?

Vickan: Mitt favoritredskap är utan tvekan stavmixer! Jag använder den till allt- soppor, smoothies, raw bollar, röror som hummus osv. 

Assiett Swedish Grace is, Rörstrand 179:-

Har du något oväntat i dina kökslådor?

Sofie: Jag är nog ganska basic när det kommer till köksredskap, jag gillar mat är enkel att slänga ihop och kan inte skryta med några extraordinära attiraljer. 

Frozen yoghurt är en frusen dessert tillverkad på en bas av yoghurt och som till skillnad från traditionell glass, varken innehåller ägg eller smör. Helt enkelt ett mumsigt snack med en karaktär mittemellan gräddglass och sorbet.