Inspiration

Premiär för Hembakat mässan i Uppsala

16 mars 2016

Under helgen 12-13 mars 2016 var det dags för premiären av Alla älskar Hembakat-mässan i Uppsala. Det var första gången som Sveriges största baktidning Hembakat arrangerade bakmässa. Det blev en stor succé och redan tidigt under lördagsförmiddagen var det fullt med folk! Hembakat mässan vänder sig till alla som älskar att baka, alltifrån proffs till hemmabagare. 

KitchenTime var självklart på plats och minglade bland otroligt många glada bakentusiaster för att inspireras av baktrender, shopping och föreläsningar. Många kända profiler i bakbranschen som Roy Fares, Fredrik Nylén, Linus Larsson, Manuela Kjeilen och Dorotea Malmegård uppträdde på scen, signerade böcker och gav goda bak-tips. 

En av många fantastiska bakprofiler på scen var Roy Fares som bakade och berättade om sin senaste bok Sweet spots of New York. Han bjöd även barnen på nybakade Churros!

Fredrik Nylén som driver bloggen Fredriks Fika hos Hembakat stod också på scenen och charmade publiken, en riktig glädjespridare. Fredrik bakade browniemuffins paleo och till alla barns glädje bjöd även Fredrik på goda bakverk.

Vi träffade även underbara norska bloggaren Manuela Kjeilen i hennes inspirerande monter, man vill sätta igång att baka direkt! Manuela driver bakbloggen Passion för baking och är även aktuell i programmet Baka med Manuela på TV8.

Vi spanade in köksprylar, baktrender, kokböcker och annan rolig shopping. Nästa år blir det dags för nästa mässa för alla bakintresserade. Den ser vi fram emot och hoppas att vi ses där!