Inspiration

Glasstrutar med strössel & hemmagjord glass

01 juni 2018

glasstrutar med strössel

Glasstrutar doppade i choklad och strössel ser extra festligt ut och blir dessutom extra gott! Här hittar du grundrecept på glass och hur du kan dekorera dina glasstrutar med choklad och strössel.


Cirka 5 glasstrutar

INGREDIENSER

100 g choklad
Strössel i olika färger eller eget favoritströssel (går även utmärkt med exempelvis hackade nötter)
 

GÖR SÅ HÄR

1. Smält choklad: Koka upp vatten i en kastrull och ställ en större värmetålig bunke ovanpå kastrullen, stäng av värmen och lägg i hela chokladen i bitar i skålen och rör om med en sked till chokladen smält. Du kan även smälta choklad i mikron i en skål.

2. Häll strössel i en skål. Doppa först ca 1 cm av kanten på glasstruten i den smälta chokladen, låt det droppa av lite snabbt och doppa sedan direkt i strössel tills du täckt hela chokladytan på ut och insidan av kanten på glasstruten med strössel. Ställ glasstruten i en kopp eller annat ställ för att låta choklad och strössel stelna.

3. När det blir dags för servering lägger du i glasskulor i struten. 
 

glasstrut i strössel

I bild: Skålar från Rörstrand swedish grace snö, bordsservett från Chamois


glasstrutar i choklad och strössel

 

Grundrecept glass
4 portioner

INGREDIENSER

2 ägg
2 dl mjölk
3 dl grädde
1,5 dl socker

Tillsätt smak till glassen: Till glass med hackad choklad: 100 g choklad. Du kan även välja exempelvis frukt eller bär efter egen smak.


GÖR SÅ HÄR

1. Vispa äggen lätt i en skål i 1 minut. Häll sedan i socker, vispgrädde och mjölk, rör om samtidigt.

2. Vi använder Wilfa glassmaskin. Efter att du satt igång maskinen och hällt i glassmeten får du färdig glass efter ca 45 minuter! Häll i hackad choklad eller mindre chokladbitar i glassen ca 15 minuter innan glassen är färdig i maskinen.

3. Förvara den färdiga glassen i en frystålig låda i frysen om den inte ska serveras direkt.

glasstrut med strössel

I bild: Duk och servett från Chamois, glasskålar från Wilfa.