Inspiration

Recept Ratatouille

07 september 2018

Vegetarisk Ratatouille

Denna vegetariska ratatouille är en nyttig och god grönsaksröra som inte tar längre än 25 minuter att tillaga. Ett perfekt alternativ för dig som vill ha en lite nyttigare lunch. Kombinera det här receptet med någon av våra köksredskap från GreenPan för en extra hälsosam matlagning!

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • 3 gula lökar
  • 6 tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 lagerblad
  • 4 kvistar rosmarin
  • Ett litet knippe färsk basilika
  • 2 röda paprikor
  • 3 zucchini
  • 50 g färsk getost (smulad)
  • Salt och peppar

Gör såhär:

Skiva auberginerna på längden, strö över salt och låt stå och dra i en timme och skölj därefter väl. Skiva löken till ringar. Halvera tomaterna och gröp ur fröna. Skär tomatköttet i bitar. Skala vitlöksklyftorna och krossa dem. Hetta upp 2 msk olivolja i en kastrull och stek lök och vitlök i 7 minuter tills de är mjuka. Tillsätt tomater, lagerblad, rosmarinkvistar, basilika, peppar och salt, låt koka i 15 minuter. Ta av från värmen och låt svalna något. Skär paprikan på längden i fyra delar och avlägsna fröna. Skär varje zucchini på längden i fina skivor, kasta de yttre skivorna. Pensla aubergine, paprika och zucchini med olivolja och grilla i grillpannan tills de är klara och har fått ränder. Varva aubergine, paprika och därefter tomatröra, mer paprika, aubergine och zucchini, avsluta med tomatröra, lite smulad getost, en rosmarinkvist och basilikablad.Lika god att servera varm som kall!

Smaklig måltid!