Inspiration

Rhubarb 75

21 juni 2018

Rhubarb 75

1 Servering

INGREDIENSER

4,5 cl gin
2,2 cl färskpressad citronsaft
1,5 cl rabarber sirap
Kyld champagne eller cava


GÖR SÅ HÄR

Rabarber sirap: Kombinera 350 g hackad rabarber, 1 vaniljstång, 2,5 dl vatten och 2,5 dl rörsocker i en kastrull. Koka till medium värme och rör om, sänk värmen och sätt på locket. Låt svalna i ca 5 minuter och ta sedan bort kastrullen från värmen. Tillsätt 1/4 tsk apelsinblomsvatten och rör om, låt sedan svalna till rumstemperatur. Förvara i kylskåpet över natten och sila sedan med en nötmjölkpåse. Förvara den silade rabarbern för användning som kompott. Förvara kompott och sirap i kylskåpet.

Blanda i allt utom champagnen i en cocktail shaker fylld med is och skaka hårt i några sekunder. Häll i ditt champagneglas och toppa med kyld champagne eller cava och garnera med tunna band av rabarber.

 

glas kitchentime

Bild från vänster: Hela glasserien från KitchenTime med rödvinsglas, champagneglas och vitvinsglas. Till Rhubarb 75-drinken används champagneglaset.