Inspiration

Sommarsallad med jordgubbar

07 juni 2017

Sommarsallad med jordgubbar

Till sommaren passar det utmärkt att kombinera din sallad med färska jordgubbar som både ger extra färg och smak! Denna sommarsallad med jordgubbar och chévre är också jättegod att servera till grillat.

 

INGREDIENSER

  • 1 påse Salladsmix
  • Jordgubbar, ca 10 st.
  • 10 st Cocktailtomater, gärna både gula & röda
  • 150 g Chévre
  • 2 msk Pinjenötter
  • Flingsalt & Svartpeppar
  • 1 msk Olja
     

GÖR SÅHÄR

1. Skölj salladen och lägg i en salladsskål eller på ett stort fat med upphöjd kant.
2. Skär både jordgubbar och cocktailtomater i halvor eller fjärdedelar och lägg över salladen.
3. Dela chévre i mindre bitar över salladen.
4. Toppa med pinjenötter som dom är eller rosta pinjenötterna lätt innan i en stekpanna.
5. Strö lite flingsalt och nymalen svartpeppar över salladen. Ringla avslutningsvis över lite olivolja. Färdig att servera!
 

sommarsallad med jordgubbar

Servera snyggt salladen på ett stort fat tillsammans med salladsbestick. Ett tips för att torka din sköljda sallad är att enkelt och smidigt slunga salladen i en salladsslunga innan du lägger upp den på fatet.

I bild: Oval Oak salladsbestick från Sagaform, Dippskål Rosemary från Le Creuset, Potatisskalare och salladsslunga från Nordwik, stilren och funktionell skärbräda med låda i naturligt gummiträ från Continenta.