Inspiration

Sötpotatissoppa med parmaskinka och pumpafrön

01 augusti 2018

sötpotatissoppa

INGREDIENSER

2 sötpotatisar (ca 800g) 
1,5 dl creme fraiche
1/2 buljongtärning
1,5 dl vatten
Salt och peppar efter smak

Topping:
Parmaskinka
Ruccola
Rostade pumpafrön


GÖR SÅHÄR

Blanda i alla ingredienser i din mixerkanna. Vi använder Hamilton Beach Professional Blender, med den väljer du sopprogrammet. Det tar ca 6 minuter, sedan är soppan rykande varm.

För att ungsrosta parmaskinka lägger du skinkan på en plåt med bakplåtspapper i ugnen på 200 grader i grilläge i ca 10 min, eller tills skinkan har blivit knaprig.

Servera direkt ur mixerkannan i en djup tallrik. Toppa med en sked creme fraiche, ugnsrostad parmaskinka, ruccola och rostade pumpafrön.

 

sötpotatissoppa

Bild: Hamilton Beach Professional Blender rostfritt stål, Sagaform karaff med ekkork.