Det är skillnad på pasta och pasta. Med hemgjord pasta kan du imponera på dina gäster och göra en till synes enkel rätt till en riktig festmåltid. Och det är inte så krångligt som man kanske tror. De två viktigaste ingredienserna för en lyckad pasta är tid och kärlek. För man ska inte ha bråttom när man gör en bra pasta. Det kommer att ta lite tid framför allt första gången. Men med träning och några tips på vägen så kommer du att få upp snitsen.
Grunden i all pastatillverkning är en bra deg. Och grunden för en bra deg är ett bra mjöl. Jag gör helst pastadegen på durumvete. Durumvetet är en hårdare vetesort med starkare protein än vanligt vetemjöl vilket gör att framför allt konsistensen blir så där mjuk och elastisk som man vill ha den. Förutom mjöl tillsätter du sedan ägg, vatten och salt. Hur många ägg man ska ha i degen varierar från recept till recept och är en smaksak. Och mängden vatten beror förstås på hur många ägg du använt.