Perfekt att lägga på grillen

19 juli 2016

Äntligen grillsäsong! Under maj anordnade vi en tävling där alla deltagare fick inspirera oss med ett av sina bästa grillrecept. Detta med chansen att vinna en kolgrill, fiskhalster eller grillbestick från Landmann genom att publicera en egen bild på vår Facebook-sida eller på sin egen Instagramprofil. Vinnarna i tävlingen presenteras här nedan tillsammans med vinnarbilderna och tillhörande recept.

Stort grattis till Anna Andersson, Anna-Karin Adriansson och Jennifer Lindberg som vann!


Laxspett av Anna Andersson

  • Lax
  • Squash
  • Paprika: gul, orange, röd
  • Rödlök
  • Olivolja
  • Lime
  • Peppar
  • Flingsalt

Gör så här:

”Skär laxen i tärningar och tunna skivor av squash, bitar av gul-, orange- och rödpaprika samt rödlök. (Löken kan förkokas lätt eftersom att den annars tar lite längre tid på grillen). Trä upp på spett och pensla med olivolja, krydda med peppar och flingsalt. Pressa sedan över saft från en grillad lime på laxspetten när de är färdiggrillade.”

 

Grillad Lax med Potatissallad av Anna-Karin Adriansson

  • Lax
  • Salt
  • Peppar
  • Citron
  • Lime
  • Salladslök

Potatissallad

  • Färskpotatis
  • Lätt creme fraiche
  • Gräddfil
  • Majonnäs
  • Salladslök
  • Gurka
  • Kryddor, Salt & Peppar

Gör såhär:

”Krydda laxen som grillas med salt och peppar och dekorera med skivor av citron, lime och salladslök. Servera laxen tillsammans med en potatissallad gjord på kokt färskpotatis (kall). Blanda potatisen med lätt creme fraiche, gräddfil och majonnäs efter smak, salladslök, gurka, kryddor från trädgården, salt och peppar.”

 

Grillad smulpaj med jordgubbar av Jennifer Lindberg

  • 8 st jordgubbar
  • 1,5 dl mjöl
  • 1/2 dl socker
  • 30 g smör
  • Grädde eller glass

Gör så här:

”Gör 4 stycken små formar av folie. Skiva jordgubbarna och lägg cirka 2 skivade jordgubbar i varje form. Rör ihop smör, mjöl och socker till en smulig deg (det kan behövas extra mjöl för att degen ska bli smulig). Smula över degen över jordgubbarna. Grilla! Tips: Grilla de små formarna vid kanten (inte direkt över den glödande kolen) i ca 20 minuter under lock. Servera med en klick grädde eller glass.”