Carolines Raw Food-bollar

14 april 2016

Till vardags är Caroline Customer Service Team Leader här på KitchenTime, och hjälper alla som hör av sig med stort som smått. Om du har någon fråga om en produkt eller din beställning är chansen stor att det blir Caroline som serverar dig svaret! På fritiden tränar hon inte sällan på sina ninja-skills i köket, vilket alla på kontoret är mycket tacksamma för, även om viktuppgång är en bieffekt.. Hennes specialitet är bakning, och nedan bjuder hon på 3 recept med innehåll som passar såväl gottegris som hälsofreak. 

RAW FOOD BOLLAR 20st

15st urkärnade dadlar
2dl cashewnötter
2msk kokosfett

3msk kakao 

Garnering: Kokos

Gör så här: Mixa att i en matberedare, forma sedan till runda bollar och rulla i kokos. 

TIPS! Använd dig av ett glas och häll lite kokos, pärlsocker eller sesamfrön och skaka om så fäster garneringen på alla sidor av bollarna. Mycket smidigare än att rulla runt bollarna på ett fat med den valda garneringen :)

 

MOROTSBOLLAR 20st

1dl finrivna morötter
2 1/2dl naturella cashewnötter
10st urkärnade dadlar
1/2tsk malen kardemumma
1 nypa havssalt

Garnering: Sesamfrön

Gör så här: Mixa att i en matberedare, forma sedan till runda bollar och rulla i sesamfrön. Ställ i kylen ca 1timme för att bollarna ska stelna till lite. 

Tips: Var lite fuktig om händerna när du rullar morotsbollarna så att inte smeten fastnar på händerna.

 

CHOKLADBOLLAR 15st

100g rumsvarmt smör
1dl socker
3dl havregryn
1tsk vaniljpulver 
3msk kakao
2msk kall espresso

Garnering: Pärlsocker

Gör så här: Mixa att i en matberedare, forma sedan till runda bollar och rulla i pälsocker.