Chokladpavlova med mascarpone & bärtopping

29 augusti 2016

Pavlova är en riktig klassiker och mångas tårtfavorit. I denna version får marängbottnen dessutom smarrig chokladsmak! 


Du behöver:
6 st äggvitor
3,25 dl socker
3 msk kakao
1 tsk balsamvinäger
50 g 70% choklad

Fyllning:
5 dl vispgrädde
250 g mascarpone
2 msk socker
2 msk espresso (kall)

Dekoration:
hyvlad choklad
jordgubbar

Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader. Rita en ca 23 cm stor cirkel på ett bakplåtspapper.
Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt socker, lite i taget. Fortsätt vispa tills marängen är glansig och fast. Sikta ner kakao och vänd ner den hackade chokladen. Tillsätt därefter vinäger och vänd allt tills det blandat sig bra. Bred ut marängen i cirkeln som du ritat på bakplåtspappret. Grädda i ugnen och sänk temperaturen till 150 grader när du ställer in plåten. Grädda i 1h 15min. När tiden har passerat stäng av ugnen och låt marängen stå kvar tills den svalnat helt.

Vispa grädden, tillsätt därefter mascarpone och socker. Smaka av med espresso det sista du gör. Sedan är det bara att montera ihop tårtan och njuta!