Färskpotatissallad

12 juni 2017

Potatissallad kitchentime

Denna färskpotatissallad är perfekt som tillbehör till både kött och fisk. Rädisor och kapris tillsammans med senapsvinaigrette ger potatisen extra mycket smak! 

Du behöver:

  • Ca 1 kg färskpotatis
  • 1 knippe Rädisor
  • 1 frp Ärtskott
  • 1 frp Sockerärtor
  • 3 msk Kapris
  • 1 knippe Salladslök


Dressing:

  • 1 tsk Dijonsenap
  • 1,5 msk Balsamvinäger
  • 1 dl Olivolja
  • Örtsalt
  • Peppar

potatissallad kitchentime

 

Gör såhär:

  1. Koka potatisen och dela den på hälften, låt svalna något innan de andra ingredienserna tillsätts i salladen.
  2. Lägg rädisorna i iskallt vatten ca 10 minuter och skär dem sedan i fjärdedelar.
  3. Skär upp salladslök, motsvarande en halv vanlig lök.
  4. Koka upp vatten, lägg i sockerärtorna och ställ av plattan. Låt sockerärtorna ligga i det varma vattnet ett par minuter och häll sedan av dem.
  5. Vispa ihop dressingen, var noga med att senapen löser upp sig ordentligt.
  6. Häll dressingen över potatisen, blanda och häll sedan i övriga ingredienser, blanda igen- klart! 

 

potatissallad kitchentime recept

På bilden: Skala enkelt färskpotatis med en Potatisskalare med vev från Nordwik. Margretheskål från Rosti Mepal är perfekt till matförberendelserna. Kraftig och stabil skärbräda med låda i naturligt gummiträ från ContinentaSalt- & Pepparkvarn från Peugeot som är snygga att både ställa på matbordet och ha framme i köket.