Korvstroganoff | Smakrik husmanskost

26 september 2016

Korvstroganoff är en populär klassiker som kan varieras i det oändliga! Detta recept innehåller skogssvamp, vilket ger grytan härliga höstsmaker. 


Du behöver (4 portioner):

1 Falukorv (400g)
1 gul lök
2 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
200-300 g skogschampinjoner
2-3 msk tomatpuré
1 msk japansk soja
Kalvfond
Salt & Peppar
Timjan

Ris för 4 personer

Gör såhär:

1. Koka riset enligt förpackningens beskrivning.
2. Fräs löken och sedan korven i en stekpanna met lite smör eller flytande smörolja tills korv och lök fått lite färg och yta. Häll i svampen och stek ytterligare ett par minuter. 
3. Häll i grädde, mjölk, tomatpuré, soja och fond. Koka på låg värme ca 10 miunter. Smaka av med salt, peppar och timjan.
4. Servera tillsammans med ris i djup tallrik.