Paj med tre sorters örter

15 augusti 2016

God matpaj med örter, ost, skinka och purjolök. Perfekt som lunch- eller middagspaj. 


125 g osaltat smör
1 msk vatten
1 ½  dl grahamsmjöl
1 ½ dl dinkelmjöl

Fyllning
200g rökt skinka
1 st purjolök
1,5 dl färska örter tex timjan, körvel, basilika,
2st vitlöksklyftor

3 st ägg
2 dl mjölk
1 dl lagrad grevéost
peppar
salt

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda smör i tärningar, grahamsmjöl, dinkelmjöl och vatten och kör i en matberedare för snabbt resultat till deg. Tryck ut pajdegen i pajformen och förvara i kylen i 30 min. Förgrädda sedan 5 min i ugn. Skär upp skinka, purjolök, vitlök och hacka dina valda kryddor grovt. Fyll pajskalet med fyllningen. Vispa upp ägg, mjölk och riven ost och smaka av med salt, peppar. Toppa med äggblandningen och ha på ost som dekoration. Grädda i ugn tills pajen fått fin gyllenbrun färg ca. 30 min. Servera med en god sallad.

Tips! Lägg alltid ett bakplåtspapper i pajskalet när du ska förgrädda och fyll med torra ärtor eller linser, det gör så att pajskalet inte åker ner.