Recept | Pavlova med bär

18 oktober 2016

Denna fluffiga, tårtliknande dröm med maräng, grädde och bär är uppkallad efter balettdansösen Anna Pavlova. Vår variant görs med vaniljvisp, vilket får smaklökarna att dansa lite extra! 


Du behöver:

6 ägg
3 1/2 dl socker
1 nypa salt
1 msk maizena
1 tsk ljus vinäger
3 dl vaniljvisp
5 dl vispgrädde
Bär: björnbär, hallon eller andra bär efter smak
 

Gör såhär:

Sätt ugnen på 120 grader.

1. Separera äggvitan från gulan (se till att det inte kommer med någon gula i äggvitan) och vispa äggvitan till ett hårt skum i din köksmaskin. Tillsätt sedan sockret lite i taget, maizena och vinäger samtidigt som du vispar. Vispa tills du får en fast smet.

2. Ta fram två bakplåtar med bakplåtspapper och bred ut marängsmeten med en rundel på varje plåt.

3. Sätt in plåtarna i ugnen och grädda i 1 timme på 120 grader, du kan efter 30 min byta plats på plåtarna i ugnen. Stäng sedan av ugnen och låt marängen stå kvar i ungen en timme och låt svalna.

4. Lägg första botten på ett tårtfat och bred ut den vispade vaniljvispen samt ett lager bär. Lägg sedan på den andra marängbotten och bred ut den vispade grädden samt garnera med (helst färska) bär.