Recept | Quesadillas

19 oktober 2016

Quesadillas är perfekt när du inte har tid eller ork att laga något avancerat, om du är sugen på tacos men ändå inte,- eller som smidigt snack på mingelfesten. Dessutom är det löjligt gott. 


Du behöver (för 4 st):

8 tortillabröd (strl M)
1 rödlök
1 påse ruccola
Färskost, ex Philadelphia
Jalapeños
Ca 4 dl riven ost
Olja till stekning

Tillbehör:
Salsasås

 

Såhär gör du:

1. Bred färskost på hälften av tortillabröden. 
2. Finhacka rödlöken
3. Strö på rödlök, ost, och ruccola på de färskostbredda tortillabröden.
4. Lägg på önskat antal jalapeños (de är starka!) och avsluta med att lägga ett tortillabröd överst så att det blir som en dubbelmacka. Tips! Finhacka jalapeños om du vill minska risken för att det ska bli för starkt. 
5. Stek i matolja på medelhög värme tills quesadillan fått fin färg, vänd snabbt i pannan och stek på andra sidan också.
6. Låt quesadillan svalna något och skär sedan upp i trekanter. Servera med guacamole eller salsasås!