Recept | Snabba minipizzor till minglet

01 november 2016

Minipizza

Superenkla, supersmarriga minipizzor till mingel, mellis eller vickning!


1 färdig pizzadeg
200 g parmaskinka
10 soltorkade tomater
5 röda, gula cocktailtomater
4 msk pinjenötter

1 rulle getost, mini
1 burk tomatsås
Riven ost
Färsk basilika
Ruccola

Till Minipizzor med parmaskinka
Tomatsås
Riven ost
Parmaskinka
Soltorkade tomater
Ruccola
Pinjenötter

Till Minipizzor med getost
Tomatsås
Getost
Cocktailtomater
Basilikablad
Pinjenötter

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Rulla ut pizzadegen och skär ut små runda bitar av degen, exempelvis med hjälp av ett glas. Alternativt skär degen i mindre bitar och kavla ut till minipizzor som blir cirka 8 cm i diameter. Lägg pizzorna på en plåt med bakplåtspapper.

3. Bred ut tomatsås på varje pizza och strö över riven ost på hälften av pizzorna och en skiva getost på den andra hälften pizzor. Ställ in i ugnen ca 10 minuter.

4. Rosta pinjenötter lätt och skär soltorkade tomater och cocktailtomater i skivor.

5. Ta ut pizzorna och fördela parmaskinka, soltorkade tomater, pinjenötter och ruccola på pizzorna med riven ost. Fördela cocktailtomater, pinjenötter och basilikablad på pizzorna med getost.

Färdigt att servera!