Rulltårta med chokladkräm & hallon

29 augusti 2016

Rulltårta

Rulltårta är både enkelt och gott att baka och passar utmärkt på allt från barnkalas till jobbfika! Denna variant har extra lyxig fyllning med choklad och hallon. 


Du behöver: 
3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ dl grädde/mjölk
1 dl kokos

Fyllning:
75 g osaltat smör (rumstempererat)
1 ½ dl florsocker
1 msk saft från en apelsin
2 msk kakao
200 g hallon

Rulltårta recept KitchenTime

Gör såhär:

Vispa ägg och socker. Blanda vetemjöl och bakpulver separat och sila ner det tillsammans med ägg- och sockerblandningen. Tillsätt resten av ingredienserna och häll ut på ett bakplåtspapper på en plåt. In i ugnen tills kakan har fått fin gyllenfärg, detta kan gå snabbt så det gäller att vara med. Ugnen ska vara inställd på 250 grader. När du tagit ut kakan, häll på kokos blandat med socker och lägg sedan ett bakplåtspappen ovan, lägg bakplåten ovanpå och vänd på kakan. Pensla med kallt vatten på baksidan av pappret så lossnar det lättare.

Blanda samtliga ingredienser till fyllningen, avvakta med hallonen tills du fått en jämn och fin kräm. Det går även bra att bara lägga på hallonen direkt efter du smörjt ut fyllningen.