Glassmaskiner

Glassmaskiner

Det mesta blir godare om man gör det själv, och detta gäller självklart även för glass! Att göra glass hemma i en glassmaskin överträffar den glass som går att få tag på i butik med hästlängder.

Genom att använda en glassmaskin får du chans att göra glass efter din unika preferens. Det finns obegränsat med smakkombinationer som är redo att upptäckas! Bjud dina gäster på läckra egengjorda glassdesserter, eller njut av en egenkomponerad svalkande glass i sommarvärmen. Det går att göra glass utan glassmaskin, men vill man ha den där riktigt krämiga konsistensen behöver man en riktigt glassmaskin. Det glassmaskinen gör är att den blandar glassmeten under tiden som den fryser den, vilket gör att den blir jämnt fryst och man slipper iskristaller som gör att glassen får en hård konsistens.

 

Olika glassmaskiner använder olika tekniker för att frysa glassen; enklare glassmaskiner använder ett fryselement som stoppas in i frysen innan användning medan mer professionella maskiner har en kompressor som fryser glassen direkt under omrörning. Det finns otroligt många olika glassrecept online som du kan använda, eller ta inspiration av, vid tillverkningen av din egen glass!