Sous-Vide

Här hittar du allt du behöver för att laga mat enligt sous-vide! Sous-vide är en särskild metod vid tillagning av mat som innebär att maten tillagas i en vakuumförpackning eller ångugn i en lufttät påse som därefter placeras i ett vattenbad.

Populära produkter

Sous Vide-paket Pro med Isolerat Kokkärl

Steba

Sous Vide-paket Pro med Isolerat Kokkärl

3 299 kr
SV 2447 Sous-Vide

Severin

SV 2447 Sous-Vide

1 515 kr
Caso Sous Vide-Paket PRO

Caso

Caso Sous Vide-Paket PRO

3 295 kr
Sous Vide SV200

Caso

Sous Vide SV200

1 643 kr
Immersion PRO, Sous Vide-Cirkulator med Tillbehör, 15 L

OBH Nordica

Immersion PRO, Sous Vide-Cirkulator med Tillbehör, 15 L

1 499 kr
Sous Vide-Cirkulator, Ultrakompakt, 1000W

Severin

Sous Vide-Cirkulator, Ultrakompakt, 1000W

999 kr
Champion Sous Vide-Paket
-8%

Champion

Champion Sous Vide-Paket

1 999 kr
1 849 kr
Caso Sous Vide-Paket

Caso

Caso Sous Vide-Paket

1 899 kr
Sous Vide PRO Cirkulator, Vattentät

Steba

Sous Vide PRO Cirkulator, Vattentät

3 268 kr
Sous Vide-Maskin

Sansaire

Sous Vide-Maskin

1 829 kr
SV300 Sous Vide-Cirkulator, Vattentät

Caso

SV300 Sous Vide-Cirkulator, Vattentät

1 831 kr
Sous Vide SV500, 6L

Caso

Sous Vide SV500, 6L

2 105 kr
Sous vide Cooker 6l 520W

Emerio

Sous vide Cooker 6l 520W

770 kr
STSV2 Sous-vide Cirkulator

Steba

STSV2 Sous-vide Cirkulator

2 795 kr
Witt SmartSousvide Wifi

Witt

Witt SmartSousvide Wifi

2 999 kr
Sous Vide med Magnetisk Cirkulation

OBH Nordica

Sous Vide med Magnetisk Cirkulation

2 378 kr
Sous Vide med Vakuumförpackare

Claus Holm

Sous Vide med Vakuumförpackare

2 508 kr
Sous vide Cooker 10L 7946

OBH Nordica

Sous vide Cooker 10L 7946

2 066 kr

Sous-Vide

Ett viktigt redskap när man ska laga mat enligt sous-vide är att införskaffa en vacuummaskin som gör det möjligt att vacuumförpacka vätska. Om man vill ha ett billigare alternativ kan man införskaffa en vakuumförslutare, men då behöver du vara försiktig när du vacuumförpackar vätska. Skulle du vilja vacuumförpacka vätska kan du frysa den innan den läggs i vakuumpåsen.

 

Vattenbadet har en specifik temperatur och med denna teknik blir temperaturen densamma på insidan och utsidan av maten, vilket gör att allt blir jämt kokt, utan att t.ex den yttre sidan blir överkokt. Detta bidrar till att maten blir saftigare än vanligt och metoden sous-vide togs fram under 1970-talet av Georges Pralus i Frankrike.

 

Vakuummaskinen är en viktig byggsten när det kommer till att laga mat sous vide, dessutom är det ett bra sätt att förvara och förpacka mat. Sous-vide har intagit stjärnrestauranger över hela världen och den ger maten riktig toppkvalitet och nu kan du uppnå samma kvalitet i ditt eget hem!


Här kan du läsa mer om hur du lagar mat enligt sous-vide metoden tillsammans med sous-vide recept på både fisk och kött.