Sous-Vide

Här hittar du allt du behöver för att laga mat enligt sous-vide! Sous-vide är en särskild metod vid tillagning av mat som innebär att maten tillagas i en vakuumförpackning eller ångugn i en lufttät påse som därefter placeras i ett vattenbad.

Populära produkter

Champion Sous Vide Precision Cirkulator

Champion

Champion Sous Vide Precision Cirkulator

1 299 kr
Kampanj
Isoleringskulor för Sous-vide
-25%

Steba

Isoleringskulor för Sous-vide

399 kr
299 kr
Kampanj
PSC-20 Sous Vide-Cirkulator
-33%

Sam Cook

PSC-20 Sous Vide-Cirkulator

1 199 kr
799 kr
Sous Vide-paket Pro med Isolerat Kokkärl
-6%

Steba

Sous Vide-paket Pro med Isolerat Kokkärl

3 499 kr
3 295 kr
Kampanj
SV300 Sous Vide-Cirkulator, Vattentät
-54%

Caso

SV300 Sous Vide-Cirkulator, Vattentät

2 599 kr
1 199 kr
Sous Vide Precision Cooker Bluetooth

Anova

Sous Vide Precision Cooker Bluetooth

1 399 kr
Kampanj
Sous Vide SV200
-33%

Caso

Sous Vide SV200

2 399 kr
1 609 kr
Kampanj
Sous vide Cooker 10L 7946
-17%

OBH Nordica

Sous vide Cooker 10L 7946

2 499 kr
2 069 kr
Sous Vide-Maskin

Sansaire

Sous Vide-Maskin

1 899 kr
Champion Sous Vide-Paket
-20%

Champion

Champion Sous Vide-Paket

2 495 kr
1 999 kr
Caso Sous Vide-Paket PRO
-18%

Caso

Caso Sous Vide-Paket PRO

3 999 kr
3 295 kr
Sous Vide PRO Cirkulator, Vattentät
-55%

Steba

Sous Vide PRO Cirkulator, Vattentät

4 699 kr
2 099 kr
SV 2447 Sous-Vide

Severin

SV 2447 Sous-Vide

1 579 kr
Sous Vide SV500, 6L
-27%

Caso

Sous Vide SV500, 6L

2 999 kr
2 189 kr
STSV2 Sous-vide Cirkulator
-20%

Steba

STSV2 Sous-vide Cirkulator

3 499 kr
2 799 kr
Sous vide Cooker 6l 520W

Emerio

Sous vide Cooker 6l 520W

809 kr
Sous Vide med Magnetisk Cirkulation

OBH Nordica

Sous Vide med Magnetisk Cirkulation

2 529 kr
Witt SmartSousvide Wifi
-9%

Witt

Witt SmartSousvide Wifi

3 299 kr
2 999 kr
Sous Vide med Vakuumförpackare
-35%

Claus Holm

Sous Vide med Vakuumförpackare

3 995 kr
2 599 kr

Sous-Vide

Ett viktigt redskap när man ska laga mat enligt sous-vide är att införskaffa en vacuummaskin som gör det möjligt att vacuumförpacka vätska. Om man vill ha ett billigare alternativ kan man införskaffa en vakuumförslutare, men då behöver du vara försiktig när du vacuumförpackar vätska. Skulle du vilja vacuumförpacka vätska kan du frysa den innan den läggs i vakuumpåsen.

 

Vattenbadet har en specifik temperatur och med denna teknik blir temperaturen densamma på insidan och utsidan av maten, vilket gör att allt blir jämt kokt, utan att t.ex den yttre sidan blir överkokt. Detta bidrar till att maten blir saftigare än vanligt och metoden sous-vide togs fram under 1970-talet av Georges Pralus i Frankrike.

 

Vakuummaskinen är en viktig byggsten när det kommer till att laga mat sous vide, dessutom är det ett bra sätt att förvara och förpacka mat. Sous-vide har intagit stjärnrestauranger över hela världen och den ger maten riktig toppkvalitet och nu kan du uppnå samma kvalitet i ditt eget hem!


Här kan du läsa mer om hur du lagar mat enligt sous-vide metoden tillsammans med sous-vide recept på både fisk och kött.