Raclettejärn

Raclette är en schweizisk klassiker som tillagas i raclettjärn. Raclett är väldigt populärt i bland annat Tyskland och Frankrike. Racletteost  tillagas i små pannor och stjälps ut över exempelvis kokt potatis, rökt skinka och picklade grönsaker. Det är även vanligt med tillbehör så som frukt eller bacon. Självklart kan du tillaga många andra saker på din raclettgrill som är mycket liten och smidig och har samma funktion som en liten bordsgrill.

Den mest berömda racletteosten görs i schweiziska alperna och har samma sociala aspekt som ostfondue där man avnjuter osten tillsammans. "Raclette" kommer från franskan och refererar till en särskild maträtt och en särskild typ av ost. Det redskap som används till att tillreda raclette kallas för raclettegrill eller raclettejärn. Flera av våra raclettejärn har en grillplatta i varierande form och material på ovansidan, vilket gör att man kan grilla tillbehör samtidigt som man smälter osten.

Raclette är väldigt trevligt att bjuda sina gäster på, eftersom att matlagningen integreras i själva middagsbjudningen och kräver minimalt med förberedelser. För detta passar en raclettegrill utmärkt! På KitchenTime hittar du raclettejärn av olika modeller och typer, med allt från 4 till 8 Raclettepannor!

 

 

Populära varumärken

Sortera: 8 / 8 produkter