Vattenkokare

Visar 40 av 140 artiklar

Vattenkokare

En vattenkokare är en given köksapparat i de allra flesta hushåll! Vattenkokaren har också generellt sett mindre energiförlust och värmer vattnet snabbare än en vanlig spis.

I vårt sortiment har vi bland annat vattenkokare som är rostfria, i olika färger, och vattenkokare i glas och  i miniformat som rymmer upp till 0,6 L. Vi har även smidiga sladdlösa vattenkokare som passar perfekt att ta med ut i båten, på campingsemestern eller till sommarstugan.

 

Genom att använda vattenkokare får du dubbel kapacitet om du ska värma upp stora kastruller med vatten på spisen. Om du vill tänka på miljön i din matlagning kan du koka vatten i vattenkokaren istället för att fylla upp en kastrull med vatten och koka på spisen. Häll i en del av vattnet i kastrullen och sätt på plattan samtidigt som du kokar vatten i vattenkokaren, efter det häller du i det kokande vattnet i kastrullen och vips har vattnet börjat koka snabbare än vid enbart användning av spis, och du har därför sparat på energin som skulle gått åt till att värma vattnet.