Slow cookers

Slow cookers

Slow cooking, eller långkok som det heter på svenska, är en matlagningsteknik där ingredienserna får småkoka tillsammans på låg temperatur under lång tid.
Just nu får du kokboken "Underbart gott i en Crock-Pot" på köpet vid köp av en Crock-Pot! Boken läggs automatiskt till i varukorgen. Erbjudandet gäller alla våra Crock-Pot över 600kr så långt lagret räcker. Här hittar du erbjudandet och produkterna. 

Slow cooking är populärt eftersom det är ett bra sätt att ta tillvara på billigare styckdelar som blir väldigt möra när de får tillagas under längre tid. Namnet till trots så är det även en tidseffektiv metod eftersom maten i stort sköter sig själv. Dessutom utvecklas många smaker kraftigare när maten får tillagas under längre tid. Även om långkok går utmärkt att göra i en gryta på spisen är det fördelaktigt med en slow cooker eller crock pot.

Tanken med en slow cooker är att du ska kunna fylla den med mat på morgonen och sen kunna komma hem till en färdiglagad middag på kvällen. Ställ in vilken temperatur du vill laga maten på och när du kommer hem möts du av en väldoftande gryta. Vissa cookers har dessutom en timer-funktion som gör att du kan ställa in hur länge den ska gå. Genom att värmelementen sitter i väggarna, istället för i bottnen som på en spis, är risken för att det ska bränna fast minimal."