Tagine

För dig som är obekant med en Tagine, eller Tajine, så är det en typ av glaserad lergodsgryta som är väldigt populär i det nordafrikanska och inte minst det marockanska köket. Det konformade locket gör att ångan fångas upp och sedan droppar ned på maten så den inte kokar torrt som i en vanlig gryta. Detta gör att maten blir smak- och doftrik, samt mycket mör. När du har kokat en gryta i taginen så ska den direkt ställas fram på bordet, så att maten fortfarande puttrar när den serveras.

Det finns oändligt många recept på rätter som tillagas i taginer, bland annat marockansk gryta, och marockansk gryta kan innehålla både fågel, fisk, och lamm. På KitchenTime har vi olika taginer med olika design, och i olika material, bland annat så har vi tagines i rostfritt stål, keramik och gjutjärn.

Är du ute efter en färgglad tagine så rekommenderar vi en limegrön i keramik från Appolia, eller en cerise i gjutjärn från Le Creuset. Om du istället är ute efter en stilren tagine med neutral färg så rekommenderar vi den från Rösle i färgen metall, och en vit tajine i gjutjärn från Beka.

Populära varumärken

Sortera: 4 / 4 produkter