Köksknivar

Ett av de absolut viktigaste attributen i köket är en kökskniv, vilket kanske till och med är det allra viktigaste köksredskapet. En kökskniv är kockens bästa vän, amatör som professionell; en bra kniv gör din matlagning både roligare och enklare!

Populära produkter

Bröd- & Bagarkniv, 26 cm, trä

Victorinox

Bröd- & Bagarkniv, 26 cm, trä

517 kr
Houcho Santokukniv 17 cm i balsabox

Satake

Houcho Santokukniv 17 cm i balsabox

549 kr
Grönsakskniv 14cm

Global

Grönsakskniv 14cm

769 kr
Skalkniv 9cm

Global

Skalkniv 9cm

566 kr
Filékniv 16cm flexibel

Global

Filékniv 16cm flexibel

929 kr
SAN Tsubame Kockkniv 21 cm

Tamahagane

SAN Tsubame Kockkniv 21 cm

1 549 kr
Super GOU Kockkniv 20 cm

Yaxell

Super GOU Kockkniv 20 cm

3 995 kr
ZEN Allkniv 15 cm

Yaxell

ZEN Allkniv 15 cm

999 kr
Kockkniv Pro 21 cm

MAC

Kockkniv Pro 21 cm

1 650 kr
SAN Kockkniv 210 mm

Tamahagane

SAN Kockkniv 210 mm

1 595 kr
Brödkniv med trähandtag

Victorinox

Brödkniv med trähandtag

392 kr
Super GOU Santokukniv 16,5 cm

Yaxell

Super GOU Santokukniv 16,5 cm

3 419 kr
Grönsakskniv bred 18cm

Global

Grönsakskniv bred 18cm

929 kr
Tomat- & korvkniv, 11 cm vågig med svart nylonhandtag

Victorinox

Tomat- & korvkniv, 11 cm vågig med svart nylonhandtag

70 kr
Grönsakshack Japanese 17 cm

MAC

Grönsakshack Japanese 17 cm

752 kr
Houcho Sashimi 21 cm

Satake

Houcho Sashimi 21 cm

499 kr
Grönsakskniv Oriental GLOBAL NI olivslipad 18cm

Global

Grönsakskniv Oriental GLOBAL NI olivslipad 18cm

1 699 kr
Skalkniv 8,5cm

Xantia

Skalkniv 8,5cm

39 kr
Houcho Brödkniv 24 cm

Satake

Houcho Brödkniv 24 cm

349 kr
Kockkniv olivslipad 18cm

Global

Kockkniv olivslipad 18cm

1 195 kr
Kampanj
Kyocera Kockkniv 18 cm

Kyocera

Kyocera Kockkniv 18 cm

999 kr
Laxkniv 30 cm, räfflad, trä

Victorinox

Laxkniv 30 cm, räfflad, trä

634 kr
Design by F. A. Porsche Chopper

CHROMA type 301

Design by F. A. Porsche Chopper

1 038 kr
Pro Knivset 3 delar

MAC

Pro Knivset 3 delar

2 308 kr
Barnkniv

MAC

Barnkniv

279 kr
Kampanj
Keramisk kockkniv, 14 cm Svart Handtag

Kyocera

Keramisk kockkniv, 14 cm Svart Handtag

795 kr
Sashimikniv Japanese 30 cm

MAC

Sashimikniv Japanese 30 cm

1 845 kr
Kockkniv rosenträ

Victorinox

Kockkniv rosenträ

299 kr
Grönsak- & skalkniv 8 cm rött handtag, vågig & spetsig

Victorinox

Grönsak- & skalkniv 8 cm rött handtag, vågig & spetsig

55 kr
Santokukniv, olivslipad,17cm, trähandtag, presenta sk

Victorinox

Santokukniv, olivslipad,17cm, trähandtag, presenta sk

598 kr
SAI Grönsakskniv 19cm

Global

SAI Grönsakskniv 19cm

2 399 kr
Allkniv 15cm flexibel

Global

Allkniv 15cm flexibel

812 kr
Houcho Petty 12 cm

Satake

Houcho Petty 12 cm

290 kr
No Vac Köttkniv 21 cm trähandtag

Satake

No Vac Köttkniv 21 cm trähandtag

569 kr
Kockkniv, 20 cm, extra högt knivblad med stort handtag

Victorinox

Kockkniv, 20 cm, extra högt knivblad med stort handtag

493 kr
Nyhet
Y-OU Santoku Olivslipad 18 cm

Yaxell

Y-OU Santoku Olivslipad 18 cm

1 595 kr

Visar 40 av 407 artiklar

Köksknivar

Det gäller att välja köksknivar med omsorg, men det kan vara svårt att orientera sig i den djungel av modeller och material som erbjuds. I vårt breda sortiment har vi både klassiska stålknivar och keramiska knivar, knivar med japansk- respektive europeisk slipning samt knivar med trähandtag eller handtag i syntetmaterial. Vi guidar dig med hjälp av djupgående information, så att du hittar precis den kniv du behöver. Tveka heller aldrig att höra av dig till oss för tips kring vilken produkt som skulle kunna passa just dig.


Börja ditt sökande med att fastställa vad du ska använda din kniv till. Letar du efter en kniv till ett specifikt användningsområde, som exempelvis en brödkniv? Eller letar du efter en mångsidig kniv med ett brett användningsområde, som exempelvis en kockkniv? Vi har även flera knivar anpassade för trancherat kött för dig som är intresserad av det. Att tranchera kött innebär att köttet skärs upp i lövtunna bitar för att köttets fibrer ska bli mer väldefinierade, vilket ger köttet en annan karaktär och köttets fibrer kan kännas på tungan.

 

När du kommit så långt att du bestämt vilket användningsområde din kniv ska ha är det dags att fundera på material, både vad gäller blad och handtag. En keramisk kniv passar exempelvis utmärkt när du skär bröd, sallad eller benfritt kött, medan en stålkniv klarar av att såga igenom ben och hantera de hårdare råvarorna. Handtaget och knivbladets längd bör vara anpassat efter storleken på dina händer; en nättare hand trivs ofta bättre med en nättare kniv och vice versa.


Du bör också fundera över huruvida du vill ha en japansk eller europeisk kniv. De japanska knivarna har en slipvinkel som är ungefär 5-10° brantare än de europeiska, vilket gör att de är något vassare. Detta beror på att de japanska knivarna görs i hårdare stål, vilket också bidrar till att de är något mer sköra än de europeiska. Oavsett om du väljer en klassisk i stål eller en keramisk, är det viktigt att du trivs med din kniv. Du ska känna att den arbetar med dig och underlättar köksarbetet så mycket den bara kan.  Det är inte alltid lätt att hitta rätt men när du väl hittat en kniv du trivs med kommer du att märka vilken stor betydelse det har!