Köksknivar

Ett av de absolut viktigaste attributen i köket är en kökskniv, vilket kanske till och med är det allra viktigaste köksredskapet. En kökskniv är kockens bästa vän, amatör som professionell; en bra kniv gör din matlagning både roligare och enklare!

Populära produkter

Acero Kockkniv 20cm Rostfritt Stål

Master Class

Acero Kockkniv 20cm Rostfritt Stål

199 kr
Brödkniv rosenträ 21 cm

Victorinox

Brödkniv rosenträ 21 cm

379 kr
Acero Brödkniv 20cm Rostfritt Stål

Master Class

Acero Brödkniv 20cm Rostfritt Stål

199 kr
Kockkniv 20cm

Global

Kockkniv 20cm

849 kr
Tomat- & korvkniv, 11 cm vågig med svart nylonhandtag

Victorinox

Tomat- & korvkniv, 11 cm vågig med svart nylonhandtag

70 kr
Filékniv 21cm flexibel

Global

Filékniv 21cm flexibel

1 295 kr
Old Farmer Laxkniv 27 cm

Gense

Old Farmer Laxkniv 27 cm

349 kr
Blade guard. Knivfodral magnetisk. Medium. 3,5 cm x 25 cm

Zwilling

Blade guard. Knivfodral magnetisk. Medium. 3,5 cm x 25 cm

149 kr
Old Farmer Tranchérset Classic 16/21 cm

Gense

Old Farmer Tranchérset Classic 16/21 cm

388 kr
Grönsakskniv 14cm

Global

Grönsakskniv 14cm

769 kr
Skalkniv 9cm

Global

Skalkniv 9cm

539 kr
Allkniv Oriental Global NI 11cm

Global

Allkniv Oriental Global NI 11cm

839 kr
Allkniv Oriental Global NI olivslipad 11cm

Global

Allkniv Oriental Global NI olivslipad 11cm

999 kr
Brödkniv

Sabatier Trompette

Brödkniv

259 kr
Grönsakskniv bred 18cm

Global

Grönsakskniv bred 18cm

999 kr
Super GOU Kockkniv 20 cm

Yaxell

Super GOU Kockkniv 20 cm

2 995 kr
GOU Kockkniv 20 cm

Yaxell

GOU Kockkniv 20 cm

1 995 kr
Kinesisk kockkniv

Victorinox

Kinesisk kockkniv

647 kr
Set med kockkniv & mandolin, svart handtag

Kyocera

Set med kockkniv & mandolin, svart handtag

632 kr
Brödkniv rosenträ

Victorinox

Brödkniv rosenträ

469 kr
Classic 1891 Tranchergaffel 15 cm

Morakniv

Classic 1891 Tranchergaffel 15 cm

659 kr
Cimeter Steak Knife, brett svängt blad, Rosenträhandtag

Victorinox

Cimeter Steak Knife, brett svängt blad, Rosenträhandtag

1 070 kr
Grönsakskniv 13cm

Global

Grönsakskniv 13cm

799 kr
Old Farmer Brödkniv 22 cm

Gense

Old Farmer Brödkniv 22 cm

469 kr
Kockkniv rosenträ

Victorinox

Kockkniv rosenträ

280 kr
Filékniv 16cm flexibel

Global

Filékniv 16cm flexibel

972 kr
Kockkniv Oriental GLOBAL NI olivslipad 16cm

Global

Kockkniv Oriental GLOBAL NI olivslipad 16cm

1 495 kr
Skalkniv 8 cm vågtandad svart nylonhandtag

Victorinox

Skalkniv 8 cm vågtandad svart nylonhandtag

50 kr
Trancherset, 2 del, smidda i presentask, Grand Mâitre

Victorinox

Trancherset, 2 del, smidda i presentask, Grand Mâitre

2 179 kr
Grönsakskniv olivslipad 18cm

Global

Grönsakskniv olivslipad 18cm

1 187 kr
Tournierkniv 6 cm, svart nylonhandtag

Victorinox

Tournierkniv 6 cm, svart nylonhandtag

50 kr
Skalkniv 8cm (Ers. GSF-15 & 31)

Global

Skalkniv 8cm (Ers. GSF-15 & 31)

495 kr
Universalkniv 15cm

Global

Universalkniv 15cm

890 kr
Tournierkniv, stort handtag rosenträ

Victorinox

Tournierkniv, stort handtag rosenträ

175 kr
Skalkniv, 8 cm, vågtandat blad stort rosenträhandtag

Victorinox

Skalkniv, 8 cm, vågtandat blad stort rosenträhandtag

255 kr
RAW 5000 FCD Santoku. Japansk kockkniv 18 cm

Miyabi

RAW 5000 FCD Santoku. Japansk kockkniv 18 cm

1 899 kr

Visar 40 av 428 artiklar

Köksknivar

Det gäller att välja köksknivar med omsorg, men det kan vara svårt att orientera sig i den djungel av modeller och material som erbjuds. I vårt breda sortiment har vi både klassiska stålknivar och keramiska knivar, knivar med japansk- respektive europeisk slipning samt knivar med trähandtag eller handtag i syntetmaterial. Vi guidar dig med hjälp av djupgående information, så att du hittar precis den kniv du behöver. Tveka heller aldrig att höra av dig till oss för tips kring vilken produkt som skulle kunna passa just dig.


Börja ditt sökande med att fastställa vad du ska använda din kniv till. Letar du efter en kniv till ett specifikt användningsområde, som exempelvis en brödkniv? Eller letar du efter en mångsidig kniv med ett brett användningsområde, som exempelvis en kockkniv? Vi har även flera knivar anpassade för trancherat kött för dig som är intresserad av det. Att tranchera kött innebär att köttet skärs upp i lövtunna bitar för att köttets fibrer ska bli mer väldefinierade, vilket ger köttet en annan karaktär och köttets fibrer kan kännas på tungan.

 

När du kommit så långt att du bestämt vilket användningsområde din kniv ska ha är det dags att fundera på material, både vad gäller blad och handtag. En keramisk kniv passar exempelvis utmärkt när du skär bröd, sallad eller benfritt kött, medan en stålkniv klarar av att såga igenom ben och hantera de hårdare råvarorna. Handtaget och knivbladets längd bör vara anpassat efter storleken på dina händer; en nättare hand trivs ofta bättre med en nättare kniv och vice versa.


Du bör också fundera över huruvida du vill ha en japansk eller europeisk kniv. De japanska knivarna har en slipvinkel som är ungefär 5-10° brantare än de europeiska, vilket gör att de är något vassare. Detta beror på att de japanska knivarna görs i hårdare stål, vilket också bidrar till att de är något mer sköra än de europeiska. Oavsett om du väljer en klassisk i stål eller en keramisk, är det viktigt att du trivs med din kniv. Du ska känna att den arbetar med dig och underlättar köksarbetet så mycket den bara kan.  Det är inte alltid lätt att hitta rätt men när du väl hittat en kniv du trivs med kommer du att märka vilken stor betydelse det har!