Köksknivar

Ett av de absolut viktigaste attributen i köket är en kökskniv, vilket kanske till och med är det allra viktigaste köksredskapet. En kökskniv är kockens bästa vän, amatör som professionell; en bra kniv gör din matlagning både roligare och enklare!

Populära produkter

Kampanj
Houcho Santokukniv 17 cm
-29%

Satake

Houcho Santokukniv 17 cm

495 kr
349 kr
Kampanj
Shun Classic Kockkniv 20 cm
-31%

Kai

Shun Classic Kockkniv 20 cm

2 599 kr
1 799 kr
Kockkniv rosenträ
-24%

Victorinox

Kockkniv rosenträ

395 kr
299 kr
Edge Santoku kniv

Fiskars

Edge Santoku kniv

239 kr
Keramisk fruktkniv

Stellar

Keramisk fruktkniv

319 kr
Kampanj
Functional Form Filékniv 20 cm
-11%

Fiskars

Functional Form Filékniv 20 cm

179 kr
159 kr
Wasabi Kockkniv 20 cm
-21%

Kai

Wasabi Kockkniv 20 cm

699 kr
549 kr
No Vac Allroundkniv 17 cm trähandtag

Satake

No Vac Allroundkniv 17 cm trähandtag

409 kr
Kampanj
Norr santokukniv 16 cm
-30%

Fiskars

Norr santokukniv 16 cm

699 kr
489 kr
Kinesisk kockkniv

Victorinox

Kinesisk kockkniv

649 kr
Kampanj
ZEN Kockkniv 20 cm
-27%

Yaxell

ZEN Kockkniv 20 cm

1 499 kr
1 099 kr
Kampanj
Norr Kockkniv 20 cm
-30%

Fiskars

Norr Kockkniv 20 cm

699 kr
489 kr
Pure Black kockkniv

Stelton

Pure Black kockkniv

799 kr
Kampanj
Houcho Kockkniv 17 cm
-25%

Satake

Houcho Kockkniv 17 cm

489 kr
369 kr
Kampanj
Functional Form Fransk kockkniv 20 cm
-11%

Fiskars

Functional Form Fransk kockkniv 20 cm

179 kr
159 kr
Shun Classic Filékniv 18 cm Flexibel

Kai

Shun Classic Filékniv 18 cm Flexibel

1 999 kr
Ostronöppnare

Jean Dubost

Ostronöppnare

169 kr
Kampanj
Brödkniv rosenträ 21 cm
-17%

Victorinox

Brödkniv rosenträ 21 cm

539 kr
449 kr
Kockkniv Pro 17 cm

MAC

Kockkniv Pro 17 cm

1 409 kr
Tomat- & korvkniv, 11 cm vågig med svart nylonhandtag

Victorinox

Tomat- & korvkniv, 11 cm vågig med svart nylonhandtag

70 kr
Shun Classic Kinesisk Hacka 18 cm
-22%

Kai

Shun Classic Kinesisk Hacka 18 cm

3 699 kr
2 889 kr
Pure Black brödkniv

Stelton

Pure Black brödkniv

689 kr
Kockkniv, 20 cm, extra bred, rosenträ

Victorinox

Kockkniv, 20 cm, extra bred, rosenträ

519 kr
Satake Pro, Kockkniv, 21 cm
-24%

Satake

Satake Pro, Kockkniv, 21 cm

1 695 kr
1 295 kr
Houcho Grönsakshack 17 cm

Satake

Houcho Grönsakshack 17 cm

479 kr
Design by F. A. Porsche Japansk kockkniv 18 cm
-25%

CHROMA type 301

Design by F. A. Porsche Japansk kockkniv 18 cm

1 195 kr
899 kr
Kampanj
Norr brödkniv 21 cm
-30%

Fiskars

Norr brödkniv 21 cm

699 kr
489 kr
Foreman Örtkniv

Carl Mertens

Foreman Örtkniv

1 449 kr
Keramisk kockkniv
-23%

Kyocera

Keramisk kockkniv

1 050 kr
809 kr
Kampanj
Houcho Petty 12 cm
-30%

Satake

Houcho Petty 12 cm

429 kr
299 kr
Classic Santokukniv 18 cm Olivslipad
-21%

Kai

Classic Santokukniv 18 cm Olivslipad

2 569 kr
2 019 kr
Design by F. A. Porsche filékniv 19 cm
-29%

CHROMA type 301

Design by F. A. Porsche filékniv 19 cm

895 kr
639 kr
Classic Universalkniv 15 cm
-17%

Kai

Classic Universalkniv 15 cm

1 549 kr
1 279 kr
Kampanj
Old Farmer Laxkniv 27 cm
-25%

Gense

Old Farmer Laxkniv 27 cm

559 kr
419 kr
Flexibel filékniv Pro 17,5 cm

MAC

Flexibel filékniv Pro 17,5 cm

1 479 kr
Keramisk allroundkniv 13 cm

Kyocera

Keramisk allroundkniv 13 cm

489 kr

Visar 40 av 966 artiklar

Köksknivar

Det gäller att välja köksknivar med omsorg, men det kan vara svårt att orientera sig i den djungel av modeller och material som erbjuds. I vårt breda sortiment har vi både klassiska stålknivar och keramiska knivar, knivar med japansk- respektive europeisk slipning samt knivar med trähandtag eller handtag i syntetmaterial. Vi guidar dig med hjälp av djupgående information, så att du hittar precis den kniv du behöver. Tveka heller aldrig att höra av dig till oss för tips kring vilken produkt som skulle kunna passa just dig.


Börja ditt sökande med att fastställa vad du ska använda din kniv till. Letar du efter en kniv till ett specifikt användningsområde, som exempelvis en brödkniv? Eller letar du efter en mångsidig kniv med ett brett användningsområde, som exempelvis en kockkniv? Vi har även flera knivar anpassade för trancherat kött för dig som är intresserad av det. Att tranchera kött innebär att köttet skärs upp i lövtunna bitar för att köttets fibrer ska bli mer väldefinierade, vilket ger köttet en annan karaktär och köttets fibrer kan kännas på tungan.

 

När du kommit så långt att du bestämt vilket användningsområde din kniv ska ha är det dags att fundera på material, både vad gäller blad och handtag. En keramisk kniv passar exempelvis utmärkt när du skär bröd, sallad eller benfritt kött, medan en stålkniv klarar av att såga igenom ben och hantera de hårdare råvarorna. Handtaget och knivbladets längd bör vara anpassat efter storleken på dina händer; en nättare hand trivs ofta bättre med en nättare kniv och vice versa.


Du bör också fundera över huruvida du vill ha en japansk eller europeisk kniv. De japanska knivarna har en slipvinkel som är ungefär 5-10° brantare än de europeiska, vilket gör att de är något vassare. Detta beror på att de japanska knivarna görs i hårdare stål, vilket också bidrar till att de är något mer sköra än de europeiska. Oavsett om du väljer en klassisk i stål eller en keramisk, är det viktigt att du trivs med din kniv. Du ska känna att den arbetar med dig och underlättar köksarbetet så mycket den bara kan.  Det är inte alltid lätt att hitta rätt men när du väl hittat en kniv du trivs med kommer du att märka vilken stor betydelse det har!